Slovenija
16 ogledov

Previsoke temperature

Na Pohorju nekateri uživajo tudi v nočni smuki. Žurnal24 main
Medtem ko so bili Mariborčani prejšnja leta navajeni, da so lahko v obilju snega smučali na Mariborskem Pohorju vse do konca marca, jim zadnja leta mile zime niso naklonjene.

Tik pred šolskimi zimskimi počitnicami so sicer temperature nekoliko padle in delavci Športnega centra Maribor so lahko pognali topove tudi v dolini, vendar snežna odeja najverjetneje te dni ne bo višja od 50 centimetrov. 

 

Kako ste zadovoljni z letošnjo smučarsko sezono na Pohorju?

Damjan Potež, 26, natakar: "Sezona je katastrofalna, ker ni snega, zato večinoma hodimo smučat v Avstrijo."

Urška Raisinger, 26, študentka kmetijstva: "S sezono na Pohorju nisem najbolj seznanjena, ker večinoma smučam na Rogli."

Robert Rajšp, 16, dijak: "Ne smučam in se za to ne zanimam, ampak kolikor sem slišal, bi naj bila sezona dobra."

Trudijo se
"Sedaj, ko je vreme nekoliko hladneje, pridno zasnežujemo proge. Zaenkrat ne razmišljamo, da bi znižali ceno kart, saj naprave v večini obratujejo," pravi Robertino Ribič, tehnični vodja Vzpenjače. Čeprav odgovorni trdijo, da so proge urejene, se nekateri Mariborčani hudujejo. Poklical nas je bralec, ime in priimek hranimo v uredništvu, ki pravi: "Privoščil sem si smuko na Pohorju. Ko sem odštel kar 27 evrov, sem ugotovil, da so vse težje proge zaprte. Tudi skoraj polovica naprav ni delovala. Verjamem, da se trudijo, vendar bi lahko vsaj znižali ceno kart."

Čez dve leti nova vzpenjača
Kmalu pa lahko na Pohorju pričakujemo čisto novo vzpenjačo. "V dveh letih naj bi dobili novo gondolo. Vzpenjača bo čisto nova in nerabljena. Sprejela bo osem ljudi in bo skoraj enkrat hitrejša kot stara. Prepeljala bo lahko 2300 ljudi na uro. Zdajšnja obratuje že od leta 1957 in je bila obnovljena leta 1978 in 2002," dodaja Ribič. Vsem, ki vas je strah vožnje s takšnimi napravami, pa Ribič zagotavlja: "Možnosti, da bi gondola omahnila v globino, skoraj ni. Varnost je zagotovljena."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.