Slovenija
22 ogledov

"Prevladal je razum"

Jelušičeva opozarja, da znajo zapleti glede prihodnosti pogodbe o patrijah vpliv Žurnal24 main
Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič meni, da je pri odločitvi, da vlada ne gre v tožbo za ničnost pogodbe o nakupu patrij, prevladal razum.

"Bilo bi zelo neresno, če bi kdor koli v vladi mislil, da lahko to pogodbo pustimo ob strani in čakamo na izid pravnih sredstev, kot so razne tožbe," je povedala ministrica Ljubica Jelušič.

O reprogramiranju pogodbe bo več znanega, ko se bodo nadaljevala pogajanja med predstavniki Rotisa in Patrie. Kdaj naj bi se to zgodilo, ministrica ni mogla napovedati.

Po njenem mnenju je pogajati se o spremembi pogodbe tudi najceneje. Če bi vložili tožbo na ničnost, bi namreč morali pogodbo izvajati v njeni celoti in v obliki, v kateri je bila pred leti podpisana. To pa pomeni, da bi bilo treba do leta 2013 zagotoviti precejšnja dodatna sredstva. "Mi tega denarja enostavno nimamo več," je pojasnila.

Najbolj razumna so pogajanja
Ministrica ocenjuje, da je v vladi prevladal razum in priznanje, da so v tem trenutku najbolj razumna pogajanja. Poudarja pa, da se bodo vsi trudili za to, da se korupcija preganja oziroma da se ugotovi, ali so bili posli okuženi s koruptivnimi dejanji. "Dokler to ni dokazano in ugotovljeno, pa moramo ravnati v skladu s pravno državo – in to je, da poskušamo spoštovati pogodbo ali pa se pogajati o njeni spremembi," je še pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.