Slovenija
92 ogledov

Prevladujejo prometne 
nesreče

Nekajkrat na leto javna gasilska služba MOL posreduje pri reševanju iz Ljubljani Žurnal24 main
Obletnica. Središče mesta v znamenju gasilcev in prve pomoči.

Enote javne gasilske službe Mestne občine Ljubljana (MOL) so v soboto na Tromostovju prikazale vajo gašenja goreče Kresije in reševanje iz Ljubljanice.

V sklopu praznovanja 140. obletnice Gasilskega društva Ljubljana mesto in s tem organiziranega gasilstva v prestolnici so po besedah poveljnika Marjana Kiriča želeli prikazati, kako pomembna je vloga gasilcev. Kirič je dodal, da v Ljubljani poleg brigade deluje 35 prostovoljnih gasilskih društev, ki "najpogosteje posredujejo ob prometnih nesrečah in manjših požarih". Včeraj so v sklopu praznovanja priredili tudi tekmovanje ekip gasilskih reševalnih čolnov.

gasilci prva pomo%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Pred gasilsko vajo pa je bila Ljubljana v znamenju tekmovanja šestih ljubljanskih in dveh tujih ekip prve in nujne medicinske pomoči. Ob tem so člani ljubljanskega območnega združenja Rdečega križa (RK) prikazovali tudi osnovne postopke oživljanja. "Večina ljudi ob nesrečah ne nudi prve pomoči," ocenjuje Triša Lipovšek, strokovna sodelavka RK Ljubljana. Prav to pa želijo s tovrstnimi prikazi spremeniti.

gasilci prva pomo%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.