Slovenija
16 ogledov

"Prevozil sem zeleno"

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Nesreča. Nijaz Zorlak, ki naj bi ga poškodovala Nataša Vodušek, je hvaležen Sloveniji.

Alkohol. "Te noči sem okoli pol dveh zjutraj želel bratov mercedes, ki je oldtimer, prepeljati iz garaže v naši družinski hiši na drugo parkirišče, ki je bilo od hiše oddaljeno nekaj sto metrov. Na križišču sem ustavil pri prižgani rdeči luči na semaforju in speljal pri zeleni. To je vse, česar se spominjam o tej nesreči," pravi Sarajevčan Nijaz Zorlak, v katerega naj bi oktobra pred tremi leti vinjena trčila nekdanja slovenska veleposlanica Nataša Vodušek.

Konzul uredil zdravljenje
Zorlaka je zaslišala ljubljanska sodnica, ki sodi Voduškovi za povzročitev nesreče.
"V bolnišnici me ni nikoli ni obiskala. Me je pa dvakrat na mesec obiskal konzul na veleposlaništvu. In tudi s pomočjo veleposlaništva sem lahko odšel na zdravljenje, za kar sem konzulu zelo hvaležen. Izjemno prijateljska gesta," dodaja Zorlak.

VODU%C5%A0EK, SOJENJE, Nijaz Zorlak | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Znotraj kot starček
Zorlak je sicer v nesreči vozil neregistrirano vozilo, ki naj bi bilo zadnjič pregledano dve leti pred tem. "Na znotraj se trenutno počutim kot 80-letni starček, na zunaj pa sem bolje."

Dejal je tudi, da se po nesreči še vedno sooča z nekaterimi zdravstvenimi problemi. Med drugim ima tako od nesreče naprej zelo slab spomin, slabšo pa ima tudi koncetracijo. Na vprašanje, kako se počuti, je Zorlak dejal, da naj se vsak vpraša, kako bi se počutil, če bi ga zaprli v sod in kotalili po hribu.

Kot je dejal, je v nesreči utrpel tudi poškodbe možganov, kolena in hrbtenice. V teh letih si je poskušal najti službo, a neuspešno, saj lahko dela samo štiri ure. Takih ljudi, kot je dejal, pa delodajalci ne zaposlujejo. Živi tako z mamino pokojnino, ki znaša slabih 200 evrov.

Zorlak mora zdaj sodišču sporočiti, ali in kolikšno odškodnino bo od Voduškove, ki mu je po odhodu s sodišča zaželela srečno vrnitev v Sarajevo in stisnila roko, zahteval odškodnino. Sredi junija bodo zaslišani še taksist, ki je videl nesrečo in zdravniško osebje, ki je oskrbelo Zorlaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.