Slovenija
36 ogledov

Prevrnjen avtobus s šolskimi otroki

Tako se je avtobus s šolskimi otroki prevrnil konec januarja. (Foto: Spletni med
1/10
Žurnal24 main
V Gradu v Prekmurju se je okoli 8. ure zjutraj prevrnil avtobus, poln šolskih otrok. 24 otrok rešenih, neuradno naj ne bi bili huje poškodovani. Neprilagojena hitrost.

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je 43-letni voznik avtobusa prevažal 24 šolarjev. Vozil je iz smeri Kruplivnika v smeri Grada, kjer cesta poteka po klancu navzdol. Pred levim ovinkom je na delu ceste, ki je bila zaradi sneženja mokra in poledenela, zapeljal na desno bankino, nato nazaj na vozišče, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom.

Avtobus je zaneslo desno izven vozišča, kjer je trčil v drog električne napeljave, se zasukal okoli svoje osi in se prevrnil na levi bok. V nesreči se je lažje telesno poškodovalo 19 otrok in voznik avtobusa.

Alkotest negativen
Policisti so pri vozniku avtobusa opravili tudi elektronski alkotest, ki je pokazal 0,00 mg v litru izdihanega zraka. Tehnični pregled avtobusa še poteka. Skupne škode na avtobusu in objektih je za okoli 10 tisoč evrov.

"Glede na to, kaj se je zgodilo, smo še vedno v šoku," je za Zurnal24 povedal Viktor Navotnik, ravnatelj Osnovne šole Grad. Nekaj učencev je še vedno v bolnišnici, morda bodo koga zadržali na opazovanju, je še pojasnil.

Nekateri so se rešili sami
"Res je, da jih je nekaj prišlo do šole peš, saj je ta oddaljena le slab kilometer. Takoj ko so me o nesreči obvestili, sem se skupaj z zdravnikom odpravil na kraj. V petih minutah sta tja  prišla tudi policija in rešilec," je še dodal Navotnik. Med poškodovanimi otroci je bilo največ takih z bolečinami zaradi udarcev in odrgnin.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 8. uro zjutraj na jutranjem dovozu otrok v šolo. Na avtobusu je bilo 24 otrok, učencev Osnovne šole Grad, od prvega do devetega razreda.

V zavihku Galerija si oglejte fotografije prevrnjenega avtobusa (avtor fotografij: Spletni mediji sobotnainfo.com)

Vse otroke so rešili, nihče pa naj ne bi bil huje telesno poškodovan. Učence so takoj po nesreči oskrbeli v zdravstveni postaji Grad, nekaj pa so jih odpeljali na urgentno službo oziroma na travmatologijo v bolnišnico Rakičan pri Murski Soboti.

Vzrok za nesrečo bodo ugotavljale pristojne službe, ravnatelj Navotnik pa je še pojasnil, da je bila cesta v času nesreče zelo spolzka in poledenela.

Murskosoboški policisti so še sporočili, da bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.