Slovenija
33 ogledov

Prevrnjen tovornjak zaprl AC pri Mariboru

Preverjen tovornjak na štajerski avtocesti.
1/4
Fotosmedia
Pri Mariboru je na avtocesti vzhodno od mesta prevrnjeno tovorno vozilo za več ur zaprlo avtocesto. Za nesrečo so nastale kolone vozil. Poškodovanih naj ne bi bilo, tiste, ki so ostali 'ujeti' v avtomobilih za krajem dogodka, pa so že uspeli rešiti.

Zaradi prometnih nesreč je bil po poročanju portala Prometnoinformacijskega centra za državne ceste promet oviran na več avtocestah.

Štajerska avtocesta pa je od priključka Rogoza proti priključku Maribor jug Slivnica v smeri Ljubljane zaprta. Obvoz je preko priključka Rogoza - Spodnje Hoče - Maribor jug Slivnica v smeri Ljubljane, oviran promet je v nasprotno smer pred priključkom Rogoza v smeri Maribora.

Ker je Mariborska vzhodna obvoznica zaprta, na prometnoinformacijskem centru voznikom, ki potujejo v smeri proti Ljubljani preko Maribora priporočajo, da izberejo kot obvoz hitro cesto skozi Maribor, torej  preko krožišča Pesnica ali da vzhodno obvoznico zapustijo najkasneje na izvozu Ptujska cesta in se nato priključijo na hitro cesto, ki vodi skozi Maribor.

Avtocesta je zaprta zaradi prevrnjenega tovornjaka, ki ga ni enostavno odstraniti.

Zaradi snega je zaprta cesta čez Vršič. za tovorna vozila je prepovedan promet na hrvaški strani mejnega prehoda Petrina.

Iz Prometnoinformacijskega centra za državne ceste voznikom priporočajo previdno vožnjo, strpnost za volanom in upoštevanje prometne signalizacije.

Ni pa več omejitev prometa zaradi burje.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:02 13.februar 2012.

    Turizem v Posočju bi bil tut s odprto cesto v qurcu,saj je tako močno pihal,da na Kaninu ni bilo smuke,kar pomeni nič smučanja,kanede....

  • dejanv 09:39 13.februar 2012.

    Ne razumem, zakaj nekateri vozijo kot da ni snega in poledice?! Danes zgodaj zjutraj je bilo kar precej takšnih kamikaz na štajerski AC (120kmh+), tako da se ne čudim nesrečam.

  • graff 08:08 13.februar 2012.

    Glede na količino snega, cesta čez Vršič sploh ne bi smela biti zaprta, tokrat gre za neodgovorno ravnanaje države in pristojnih cestnih služb. Ni opravičila, prizadet pa je tudi turizem, da o ljudeh v zgornjem posočju tudi govorim ne.