Slovenija
19 ogledov

Prevzem denarja do srede

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Delavci, katerih vloge so bile odobrene, a še niso prišli po denar, lahko sredstva prevzamejo v ponedeljek oziroma sredo. Ministrstvo za delo še danes sprejema vloge za materialno pomoč.

Rdeči križ (RK) Slovenije in Slovenska Karitas sta 997 državljanom tretjih držav, ki so se v Sloveniji znašli v težkem materialnem položaju in ne morejo uveljaviti pravic do socialnih prejemkov, od začetka marca razdelila finančno pomoč.

226 tujih delavcev bo denar prejelo v ponedeljek. Tisti, ki imajo vloge že odobrene, pa denarja še niso dvignili, bodo dobili obvestila, da denar prevzamejo v ponedeljek oziroma sredo. Po tem datumu RK in Karitas ne bosta več izplačevala sredstev. Za vloge, ki bodo odobrene na komisijah v sredo, pa se bo izplačilo sredstev izvedlo v dogovoru z upravičenci.

Razdelili 300 tisoč evrov
Vlada je za materialno pomoč tujim delavcem 17. februarja letos zagotovila 300 tisoč evrov nujnih sredstev za preživetje. Skupaj z odobrenimi vlogami, ki so prispele in bodo še obravnavane na komisijah, so bila sredstva v celoti razdeljena.

Tako je vlada pomagala premostiti obdobje do začetka veljavnosti spremembe sporazuma o socialnem zavarovanju med Slovenijo ter BiH, na podlagi katere bodo lahko ti delavci v Sloveniji uveljavili denarna nadomestila za primer brezposelnosti. Slovenija je spremembo sporazuma ratificirala konec marca, v BiH pa morajo postopek ratifikacije še izpeljati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.