Slovenija
23 ogledov

Prevzem Droge Kolinske ni sporen

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Urad za varstvo konkurence pritrdil prevzemu Droge Kolinske s strani hrvaške skupine Atlantic Grupa.

 

Prvi mož Atlantic Grupe Emil Tedeschi je ob podpisu pogodbe dejal, da je Atlantic Grupa vstopila kot strateški partner, z resnim namenom zagotoviti nadaljnji razvoj Droge Kolinske kot celote. Po njegovih zagotovilih bo novi lastnik razvijal vseh pet ključnih proizvodnih linij Droge Kolinske. Družba naj bi tako ohranila ime in proizvodnjo kave, vode in brezalkoholnih pijač, sladkih in slanih prigrizkov in otroške hrane.

Urad za varstvo konkurence je v ponedeljek izdal odločbo, v kateri ne nasprotuje priglašeni koncentraciji družb Atlantic naložbe in Droga Kolinska, saj ugotavlja, da je ta skladna s pravili konkurence, so sporočili iz Istrabenza.

 

Delničarji družbe Istrabenz so na avgustovski skupščini dali soglasje k prodaji družbe Droga Kolinska podjetju Atlantic Naložbe, ki je v lasti Atlantic Grupe. Posel bo predvidoma zaključen do konca leta, Istrabenz pa sredstva potrebuje za poplačilo upnikov v okviru prisilne poravnave.

Kot je znano, sta vodstvi Istrabenza in Atlantic Grupe pogodbo o prodaji Droge Kolinske podpisali 30. junija. Dogovorjena vrednost Droge Kolinske znaša 382 milijonov evrov, prejeta kupnina pa bo zmanjšana za neto finančni dolg Droge Kolinske na dan zaključka posla. Kupnina bo glede na pogodbo izplačana v gotovini, v Istrabenzu pa pričakujejo, da bodo iztržili okoli 235 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.