Slovenija
30 ogledov

Prevzem Mercatorja malo verjeten

mercator Nik Rovan
Konzorcij prodajalcev Mercatorja se je dopoldne sestal na izrednem sestanku, na katerem so analizirali novo Agrokorjevo ponudbo, ki za delnico Mercatorja ponuja 80 evrov.

Nižje ponudbe konzorcij ni sprejel, pač pa so Agrokor pozvali, naj jim do sredine prihodnjega tedna pojasni, kako nameravajo prevzem sploh financirati, je poročal POP TV.

V zadnji ponudbi je Agrokor znižal ceno delnice s 120 na 80 evrov. Če bi konzorcij sprejel to ponudbo, bi od prodaje prejeli skupaj dobrih 70 milijonov evrov manj. Ob tem Agrokor ponuja dodatnih 226 milijonov evrov, od tega 50 milijonov evrov za poplačilo dobaviteljev ter 176 milijonov evrov za znižanje Mercatorjevega dolga. V ponudbi naj bi bilo tudi precej pozornosti namenjeno temu, kakšen reprogram Mercatorjevih posojil želijo.

Ni pa v ponudbi nikjer omenjeno, kako nameravajo prevzem financirati. Po poročanju omenjene televizije je vse bolj verjetno, da Agrokor Mercatorja ne bo prevzel. Po njihovih neuradnih informacijah pa sta Mercatorjevo dolgoročno vzdržnost potrdila tudi dva neodvisna revizorja.

Komentarjev 2
  • Dixon 12:07 13.januar 2014.

    Pa kaj ste pa mislili da boste dobili za ta razpadajoči Mercator? Še to je preveč. Naša država si malce preveč obeta od te prodaja, dajmo se Mercatorja čimprej znebit, ker drugače bomo težko dobili še kakšnega drugega kupca. V ...prikaži več takšnem stanju kot je je verjetno Agrokor edini kupec. Mislim pa da ga potrošniki kaj dosti ne bomo pogrešali, jaz sem že pred časom začel hodit v Tuševe trgovine, kjer je ponudba boljša in cene dosti bolj prijazne.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 22:43 11.januar 2014.

    A naj mu še pojemo za ta denar.V rit ga nabrcat,seveda je drago posebej za tiste ki nimajodenarja.