Slovenija
20 ogledov

Prevzemi sporni, iskanje odgovornih

Telekom prodaja tudi šest apartmajev v Barbarigi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Predsednik nadzornega sveta Tomaž Berginc je predstavil ključne ugotovitve revizijskega pregleda nakupov v Makedoniji in družbe Najdi.si.
Projekt organizacijske prenove družb skupine v Sloveniji je dobil odločno podporo članov NS, ki so v sredo potrdili tudi rebalans plana za leto 2010. Uprava v prejšnji sestavi in nadzorni svet, ki je deloval do 25. aprila lani, ostajata brez razrešnice. Novi člani nadzornega sveta v tem mandatu so razrešnico dobili.

Ključne ugotovitve revizijskega pregleda se nanašajo na nedefinirane postopke prevzema podjetij, nedefiniran način oblikovanja nakupnih cen prevzetih podjetij, pri večini prevzetih družb je bila stopnja nadzora nad družbami in manjšinskimi lastniki zelo nizka, ob tem pa so bili člani nadzornega sveta včasih tudi premalo informirani.

Na osnovi omenjenega poročila in dodatno pridobljenih dveh ločenih pravnih mnenj je nadzorni svet Telekoma Slovenije zadolžil sedanjo upravo, da do 15. julija izvede aktivnosti za sprožitev ustreznih pravnih postopkov v zvezi z odgovornostjo članov uprave in nadzornega sveta v prejšnjem sklicu. Upravi v prejšnji sestavi in nadzornemu svetu do 25. aprila lani delničarji na skupščini zato niso podelili razrešnice.

Med drugimi ključnimi prihodnjimi nalogami so še konvergenca omrežij in storitev, spodbujanje agresivnega tržnega nastopa, osredotočenost na upravljanje premoženja v tujini in oblikovanje dolgoročne strategije razvoja skupine, zagotavljanje njene nadaljnje rasti in dviga njene vrednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.