Slovenija
16 ogledov

Prevzetih pol dvorov

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Neprofitna stanovanja. Mestni in državni sklad sta jih prevzela 276.

Javni stanovanjski sklad (JSS) Mestne občine Ljubljana (MOL) je v petek po prvih 124 stanovanjih prevzel še 77 stanovanj v Celovških dvorih. Ker so jih prevzemali po vseh treh pogodbah, ki sta jih JSS MOL in MOL sklenila z Vegradom AM, so tudi za prevzeta stanovanja po drugi pogodbi nehali teči penali. “Za druga neprevzeta stanovanja po tej pogodbi penali še tečejo,” je povedala Jožka Hegler, direktorica JSS MOL.

Razlika v višini
Penali. Čeprav sta JSS MOL in SSRS z drugo pogodbo od Vegrada AM kupila po 75 stanovanj, bo SSRS zaradi zamude obračunal več pogodbene kazni. Na JSS MOL so pojasnili, da se pogodbi razlikujeta glede roka predaje stanovanj, zato se razlikuje tudi višina že natečenih penalov. JSS MOL zaradi napak stanovalcem še ni predal prvih 124 prevzetih neprofitnih najemnih stanovanj v Celovških dvorih.

Tako se je do petka skupno nabralo že za skoraj tri milijone evrov penalov. Del jih je Vegrad AM že poravnal z dodatnimi sedmimi stanovanji. Kako bodo poravnani preostali penali za stanovanja JSS MOL in občine, na mestnem stanovanjskem skladu še niso razkrili.

Prevzemal tudi SSRS
Svojih 75 stanovanj je prevzel tudi Stanovanjski sklad RS (SSRS). Do prevzema ključev in pridobitve zemljiškoknjižnih dovolil za vpis lastninske pravice se je sicer nateklo za dobrih 480 tisoč evrov penalov.

Za svoja stanovanja je že predlagal vpis lastninske pravice, vendar še ni dobil vseh izbrisnih pobotnic, ki jih mora pridobiti investitor. Nekaj jih je zato pridobil sam. Doslej so poravnali 90 odstotkov kupnine, poravnava preostale pa se bo določila v končnem obračunu. Kot pravijo na SSRS, se bodo v njem upoštevali odstopanje od kvadratur, manjvrednost stanovanj skupaj s stroški priklopa elektrike in pogodbena kazen oziroma penali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.