Slovenija
12 ogledov

Prežali bodo na prekrškarje

Med zimskimi počitnicami bo potekal tudi nadzor nad vožnjo z vozili v naravnem o Žurnal24 main
Med zimskimi počitnicami do 27. februarja po vsej Sloveniji poostren nadzor na smučiščih. Ob morebitnih nesrečah bo za reševanje na voljo tudi dežurna helikopterska ekipa.

"Tudi letos smo pripravili dogodek Le varna smuka je užitek, s katerim smo vsem smučarjem predstavili pomen ustreznega obnašanja na smučiščih. Ključno je namreč sporočilo, da bomo večjo varnost na smučiščih dosegli z ustrezno vzgojo in izobraževanjem v šolskih ustanovah ter s preventivnim delovanjem, s čimer se bosta dvignila odgovornost in zavedanje smučarjev, da so za varnost najprej odgovorni sami," poudari Alenka Klepac, tiskovna predstavnica ministrstva za notranje zadeve.

Ministrstvo je v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije organiziralo tudi posvet, na katerem so sodelovali vsi, ki se pri svojem delu ali pa le ljubiteljsko srečujejo s smučanjem. "Tako smo prvič za skupno mizo sedeli vsi pristojni za zagotavljanje varnosti na smučiščih. Menimo, da bomo tako dosegli celovit pristop k sistemski obravnavi tega področja in analizi stanja na področju zagotavljanja varnosti na smučiščih," doda Klepačeva.

Večja usposobljenost nadzornikov
Na ministrstvu so sicer v preteklem letu uvedli nekaj novosti na področju zagotavljanja varnosti na smučiščih. "Pripravili smo novo elektronsko evidenco nadzornikov, v sodelovanju z drugimi pristojnimi inštitucijami pa smo poskrbeli za večjo usposobljenost nadzornikov, saj smo pripravili bolj kakovostne programe z večjim poudarkom na praktičnem delu," izpostavi Klepačeva in doda, da nadzorniki v preteklosti niso bili dovolj prepoznavni, tako da odslej nosijo površnike rumene barve z napisom nadzornik smučišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.