Slovenija
33 ogledov

Prhamo se z gnojnico

Božidar Zupančič je konec decembra vodo nesel na mikrobiološko analizo na IVZ. V Žurnal24 main
Vodovodna voda v Primskovem je spet neustrezna. Župan Šmartnega pri Litiji Milan Izlakar Primskovljanom obljublja pitno vodo v marcu.
 
 

Obljube za novo vitrino se ponavljajo iz tedna v teden že od septembra.

Občan Božidar Zupančič

 
"Primskovljani pitno vodo lahko pričakujejo v marcu," nam je sporočil župan občine Šmartno pri Litiji Milan Izlakar.

Na nas se je namreč obrnil krajan Božidar Zupančič in zatrdil, da je decembra iz njegove pipe spet tekla motna voda z vonjem po gnojnici. S takšno vodo pa so morali pomivati posodo in se prhati. O s fekalijami onesnaženi vodi smo pisali že poleti, a se od tedaj zadeva po Zupančičevih besedah ni premaknila.

 

Dnevno obveščanje

ZIRS. Ker je voda na Primskovem neskladna s pravilnikom o pitni vodi, je zdravstveni inšpektor že avgusta odredil, da mora upravljalec Komunalno-stanovanjsko podjetje (KSP) Litija o neskladnosti vode redno obveščati uporabnike.


KSP Litija. Z ukrepom prekuhavanja uporabnike vsak dan seznanjajo prek Radia 1.

Onesnažena z iztrebki
"Vodo na Primskovem je treba do nadaljnjega prekuhavati, ker je stari drenažni vir onesnažen že od začetka izgradnje vodovoda," je pojasnil Izlakar in dodal, da so zato poiskali nov vir pitne vode.

"Za nov vodovod pa še ni pridobljeno uporabno dovoljenje, ker domačini niso takoj podpisali služnostnih pogodb brez odškodnin," je povedal. Po njegovih besedah je zdaj ostala še ena nepodpisana služnostna pogodba, ki bi morala biti podpisana v roku enega meseca. 

Neprimerna za prhanje
"Voda je onesnažena s fekalnimi klicami, ki imajo izvor v iztrebkih, in z indikatorskimi klicami," je povedala Tatjana Rupel z IVZ, ki smo ji poslali Zupančičevo analizo. Takšna voda je po njenih besedah neprimerna tudi za prhanje ali pomivanje posode, zato jo je treba prekuhavati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.