Slovenija
1632 ogledov

Pri 60-tih priznanje očetovstva

Zivljenje 27.01.14, druzina, roke, roka, foto: shutterstock Shutterstock
Povprečna starost očeta v Sloveniji je 33,4 leta.

V lanskem letu je bilo v Sloveniji pred pristojnim organom podanih 11.345 priznanj očetovstva, kar je 117 manj kot v letu 2016. 79,9 odstotka očetov je to storilo še pred otrokovim rojstvom, kar je bil najvišji delež doslej, 16,2 odstotka očetov pa takoj v prvem mesecu po rojstvu otroka.

128 otrok, za katere je bilo priznanje očetovstva podano v letu 2017, je bilo starih več kot eno leto, najstarejši so bili stari tudi že čez 40 let, so navedli na Sursu.

Očetje, ki so podali priznanje očetovstva, so bili v povprečju stari 33,4 leta, najstarejši med njimi pa že več kot 60 let. Tisti očetje, ki so podali priznanje očetovstva pred rojstvom otroka, so bili v povprečju nekoliko mlajši, in sicer 33,2 leta.

V lanskem letu je bilo sicer v Sloveniji posvojenih 54 otrok. Od teh jih je 40 pred posvojitvijo živelo v Sloveniji, 14 pa v petih drugih državah, so sporočili s Statističnega urada RS.

Od 54 posvojenih otrok so jih 28 posvojili pari; toliko otrok je torej s posvojitvijo dobilo nova oba starša. Pri 24 posvojitvah je bil posvojitelj zakonec oz. partner otrokovega biološkega starša.

Jože Kontrec poroka Takšna je danes! Magazin Jože Kontrec: Prvo srečanje s posvojeno hčerko Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock) Mariborčanka po rojstvu v hudi stiski Slovenija Po rojstvu želela dati dvojčka v posvojitev, na pomoč priskočile babice

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice