Slovenija
22 ogledov

Pri gospodarstvenikih s semaforjem

Pahor je gospodarstvenikom pokazal svoj semafor. (Foto: Nik Rovan)
1/12
Žurnal24 main
Na Brdu pri Kranju poteka vrh slovenskega gospodarstva. Prvi mož Revoza Aleš Bratoš opozarja, da tovarni zaradi finančnih težav slovenskega dobavitelja grozi ustavitev.

Direktor Revoza Aleš Bratoš je na vrhu gospodarstva premierju Pahorju in ministrom dejal: "Zaradi finančnih težav slovenskega dobavitelja, ki nam dobavlja 12 delov, ta hip grozi ustavitev Revoza." Dodal je, da so imeli včeraj težave tudi zaradi podobnih težav avtoprevoznika.

Pahor o tem, kam bo še potoval

"Mislim, da bom že prihodnje leto podpisal sporazum o strateškem partnerstvu s francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem,"
je dejal Pahor in dodal, da spomladi odhaja v Washington, verjetno pa bo obiskal tudi Brazilijo in Indijo.

Prihodnje leto pa bosta v Slovenijo prišla na obisk ruski premier Vladimir Putin in kitajski predsednik Hu Jintao.

Kako se vlada trudi z reformami, je premier Borut Pahor gospodarstvenikom poskušal dokazati z vladnim semaforjem.  Gospodarstvenikom je dejal, da se bomo ob koncu mandata približali zahtevam iz pakta stabilnosti in da vladi ne morejo očitati, da je oklevala, ko je morala sprejeti nepriljubljene odločitve.

Najvišjim predstavnikom slovenskih podjetij pa je dejal: "Želimo slišati boljše zamisli, kot jih imamo v vladi."

Minister za razvoj Mitja Gaspari je dejal, da bi morali biti kazensko odgovorni tisti, ki povzročajo zamude pri izdaji gradbenih dovoljenj.

Binder: Gospodarstvo še daleč pred vzponom
Slovensko gospodarstvo je po ocenah gospodarstvenikov kljub znakom oživljanja po besedah predsednika GZS Stojana Binderja še daleč od njegovega ponovnega vzpona.

Od vrste predlaganih ukrepov gospodarstva jih je le malo uresničenih, reforme so prepočasne, je uvodoma, kot poroča STA, na vrhu gospodarstva opozoril Binder. Poslovno okolje je za tuje naložbe neprivlačno, slovenski kapital se seli v tujino, obseg javnih in zasebnih naložb je močno okrnjen, je izpostavil prvi mož GZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.