Slovenija
22 ogledov

Pri Kordeževih ne bi nihče živel

Gorenjska 02.12.10, hisna preiskava pri kordezu, kordez, foto: andraz sodja Andraž Sodja
Sodišču ni uspelo najti nikogar, ki bi bil za polovico vile nekdanjega šefa Merkurja pripravljen plačati vsaj 170 tisoč evrov. Spodletel je že drugi poskus dražbe.

Okrajnemu sodišču v Radovoljici tudi na drugi javni dražbi ni uspelo prodati polovice vile nekdanjega šefa kranjskega Merkurja Bineta Kordeža v Lescah. "Nepremičnina ni bila prodana, ker ni bilo zainteresiranih kupcev," pojasnjujejo na sodišču.

S tristo tisočakov spustili na 170

Polovica hiše je vredna dobrih 340 tisoč evrov, za kolikor so jo poskušali prvič neuspešno prodati že konec junija. Tudi takrat je ni bil pripravljen kupiti nihče. Danes so jo na dražbi ponujali za pol manj, pri čemer je sodišče že ob najavi druge dražbe v začetku julija opozorilo, da se pod to ceno "nepremičnina na prodajnem naroku ne bo prodala."

Dolguje šestim upnikom

Sodišče je prodajo te nepremičnine odredilo, ker Kordež šestim upnikov dolguje več kot pet milijonov evrov. Propadla Factor banka in nepremičninsko podjetje Zelena hiša denimo zahtevata po dobra dva milijona in pol evrov, po nekaj tisoč evrov pa Kordež dolguje še Gorenjski banki, Zavarovalnici Triglav, Diners Clubu Slovenija in davčni upravi.

Mogoče še tretjič?

V naslednjih mesecih bo predvidoma jasno, ali bodo še naprej iskali novega lastnika Kordeževega doma. "Tretjo javno dražbo bo sodišče razpisalo le na predlog katerega izmed upnikov, ki mora biti podan najkasneje dne 2. marca 2015. Če v tem roku tretja dražba ne bo predlagana ali če bo tudi tretja dražba neuspešna, bo sodišče izvršbo ustavilo, upniki pa bodo obdržali zaznambo izvršbe in hipoteko, vpisano v zemljiški knjigi," dodajajo na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.