Slovenija
169 ogledov

Pri ljubljanskem letališču bodo zgradili največje skladišče v Evropi

Brnik Saša Despot
Farmacevtska družba Lek in njen lastnik Novartis bosta skladiščenje in distribucijo v Sloveniji v prihodnje opravljala iz logističnega centra, ki ga bo pri ljubljanskem letališču postavil nemški logist Kuehne + Nagel. To bo hkrati največje skladišče za Novartis v Evropi ter eno izmed treh največjih za Novartis v svetu.

Lek in Kuehne + Nagel sta podpisala pogodbo, da bosta leta 2018 začela sodelovati pri izvajanju storitev skladiščenja in distribucije, so STA povedali v Leku. "S tem bo Lek konsolidiral svoje skladiščenje in distribucijo, saj bo lahko izboljšal storitve na tem področju, povečal zmogljivosti in optimiziral stroške, prav tako pa bo sledil globalni strategiji na tem področju," so dodali.

Kuehne + Nagel bo logistični center zgradil v neposredni bližini Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, v centru pa bo dovolj zmogljivosti za Lekovo dejavnost v prihodnjih letih. Kot pravijo v Leku, bodo pri prenosu poslovanja tudi uskladili informacijske sisteme in standarde kakovosti, ki veljajo v farmacevtskih industriji.

Novartis | Avtor: Profimedias Profimedias

Lek se je za ta korak odločil, ker je imel v zadnjih letih povečan obseg storitev skladiščenja in distribucije, trenutna ureditev skladiščnih zmogljivosti v Leku pa je razdrobljena na več lokacij. "V prihodnje bo lahko učinkoviteje zadostil naraščajočim potrebam internih in eksternih poslovnih partnerjev na tem področju," pravijo.

V tem centru bo tudi največje skladišče za Novartis v Sloveniji in Evropi ter eden izmed treh največjih za Novartis v svetu. Trenutna ureditev skladiščenja in distribucije za Novartis v Sloveniji je razpršena na več kot deset lokacij, so dodali.

Po navedbah Leka gre okvirno za 35.000 kvadratnih metrov velik logistični center, ki bo imel več kot 70.000 paletnih mest. V Kuehne + Nagel so povedali, da bodo projekt podrobneje predstavili predvidoma v naslednjih dveh tednih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
 • Avatar praufo
  praufo 08:25 06.marec 2017.

  zato ker so uničevali in pokurili vse kar se je dalo, najbrž v afektu, ker so bili toliko zadeti od oblasti, da ne govorimo kaj vse so obljubili leta 45 ko so dobili oblast ... no tega nas seveda v ...prikaži več šoli niso učili in žal je še danes skoraj prepovedana tema

 • Žurnalček 17:23 05.marec 2017.

  Pozabil si na zafurane Patrije !

 • Avatar Zala
  Zala 17:22 05.marec 2017.

  Dobra podjetja se uničujejo ali za drobiž prodajajo tujcem. Ostalo je bore malo, zato so se očitno lotili prodaje prvovrstnih kmetijskih zemljišč. Najprej pri Mariboru, temu sledi okolica Brnika in kaj pride naslednje na vrsto? Morebiti prekmurske ravnice, krško polje ...prikaži več ....... in, ko bodo tudi to izčrpali smo na vrsti ljudje. Novodobni sužnji ..... za drobiž.