Slovenija
27 ogledov

"Pri ljudeh ni čutiti panike"

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Gripa. Slovenjgraška bolnišnica ima 11 hospitaliziranih bolnikov s sumom nove gripe.

Slovenj Gradec. “Pri ljudeh ni čutiti nobene panike. Stvari imamo pod nadzorom,” pomirja Janez Lavre, direktor splošne 
bolnišnice.

Trenutno 11 bolnikov
Ta ustanova ima zaradi suma, da so zboleli za virusom nove gripe H1N1, trenutno hospitaliziranih 11 bolnikov, a nobeden izmed njih ni v kritičnem stanju. Lavre pravi, da je v šestih primerih obolelost že potrjena, pri petih pa še čakajo na rezultate. “Po smrti pacienta, okuženega z novo gripo, smo sicer zaznali nekaj več povpraševanja po cepljenju, vendar še niti približno ne toliko kot eno sezono prej,” dodaja prvi mož bolnišnice.

Vpliv hladnega vremena

Evgen Janet, direktor Zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV) Ravne na Koroškem, pa je prepričan, da na pojav nove gripe malo vpliva tudi okolje. “Eden izmed razlogov, da je pri nas več obolelih kot drugod po Sloveniji, je tudi ta, da je te dni pri nas hladneje. To pa ustreza temu virusu,” meni. Tudi na ZZV niso zaznali večjega povpraševanja po cepljenju v zadnjih dneh.

So pa v slovenjgraški bolnišnici zaradi povečanega obsega respiratornih okužb poostrili vstop v bolnišnico po 19. uri, ko je konec obiskov. Svojce bolnikov tako naprošajo, naj na obisk pridejo le, če je to nujno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.