Slovenija
21 ogledov

Pri maši pozivali h glasovanju proti

gej poroka, geja Shutterstock
Slovenski škofje so v drugem delu pastirskega pisma, ki so ga pri današnjih mašah brali duhovniki, pozvali kristjane, naj se zavzamejo za obrambo doslej veljavnega pojmovanja družine. Če bo to treba braniti s pomočjo referenduma, pa jih pozivajo, naj se glasovanja množično udeležijo in glasujejo proti zakoniku.

V pismu so navedli, da je dolžnost kristjanov, da si prizadevajo za pravično družbo, kar obsega tudi druga področja družbenega življenja, med katerimi so najpomembnejši vzgoja in izobraževanje ter družinsko življenje. V tem smislu je po njihovi oceni treba še okrepiti prizadevanja, da "bo naša družba zakonsko zvezo in družino moralno, pravno in finančno podpirala ter varovala".

Niso enakovredni

"Spodbujamo vas, da se v sedanjih javnih razpravah o spornem družinskem zakoniku dejavno zavzamete za obrambo doslej veljavnega pojmovanja družine in za to storite vse, kar je v vaši moči. Če bomo to morali braniti s pomočjo referenduma, vas pozivamo, da se ga množično udeležite in glasujete proti poskusom, da bi tisti družini, ki se ji imamo vsi skupaj zahvaliti, da smo to, kar smo, postavili ob bok druge oblike skupnega življenja, ki ne morejo enakovredno opraviti vloge prave družine," so zapisali škofje.

Referendum o družinskem zakoniku bo 25. marca. Roki za izvedbo referenduma so začeli teči 13. februarja, 24. februarja pa se bo začela uradna referendumska kampanja.

Komentarjev 22
  • nina 22:12 19.marec 2012.

    majo pa nezakonske otroke po 1. s.v. so v Trstu v samostanih rojevale nune otroke pa potem umorili in vrgli v kanalizacije a taki bodo pridigali o družini ovce jim pa nasedajo preberite rajši zakonik.

  • Stolp 15:24 20.februar 2012.

    Da, bil je v Hitlerjugend. Je pa treba povedati, da je bilo članstvo v tej organizaciji takrat za mlade skoraj nekaj kar se je spodobilo podobno kot ZSMS v času socializma. Vprašanje je torej ali je bil zgolj navaden ali ...prikaži več pa tudi aktiven član.

  • vest 12:09 20.februar 2012.

    Ne samo, da so sodelovali ampak se je potrebno vprašati v kateri organizaciji je bil sedanji papež v času velike Nemčije.