Slovenija
29 ogledov

Pri ministru ni nasilja

Senko Pličanič Boštjan Tacol
Zavrženo. Tožilci so ustavili postopek zoper ministra Senka Pličaniča, ki ga je lani ovadila soproga.

Ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču ne bodo sodili zaradi domnevno nasilnega vedenja do soproge. Ljubljanski tožilci so namreč ocenili, da ni dokazov za to, da bi bil Pličanič res nasilen do svojih družinskih članov, kar naj bi mu očitala soproga. Februarja lani ga je namreč kazensko ovadila. "Okrožno državno tožilstvo je to ovadbo po opravljenih preiskovalnih dejanjih zavrglo," pa pojasnjujejo na ljubljanskem tožilstvu.

Zaslišana aprila

Tožilci naj bi postopek zoper Pličaniča po naših neuradnih informacijah ustavili pred dobrima dvema tednoma, potem ko je bila Pličaničeva soproga konec aprila o domnevnem nasilju v njeni družini zaslišana na ljubljanskem okrajnem sodišču. "Minister Senko Pličanič je seznanjen s tem, da je tožilstvo zavrglo ovadbo zoper njega zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva. Ker gre pri tem za povsem osebno zadevo, minister več ne želi komentirati," pojasnjujejo na ministrstvu za pravosodje in javno upravo.

Prijava v stiski

Že konec aprila je minister Pličanič javno zgolj potrdil, da ga je zaradi domnevnega nasilništva policiji prijavila njegova soproga. Policisti so ga kmalu po tem kazensko ovadili in postopek proti njemu predali tožilcem. Na njihov predlog so na sodišču nato zoper Pličaniča uvedli še preiskovalni postopek in zaslišali domnevno žrtev. Tam pa naj bi Pličaničeva soproga sodnici priznala, da je moža prijavila v osebni stiski in da zdaj ne zna več pojasniti razlogov za to.

Komentarjev 6
  • privat 07:45 12.september 2013.

    ta minister se mi čisto nič ne dopade....rekel pa je da je zadeva zakonita ,ko so revežu za 140 € prodali hišo znanim prijateljem sodnice...počakajmo še malo pa mogoče mu bo osvobojeno sodišče naroda za to sodilo!!

  • dragec 10:07 04.junij 2012.

    Nasilnež Senko ni kriv. To je bilo za pričakovati. Ni kriv, njegova uboga soproga ga je prijavila, saj je maj zmešana in Senko ji bo, za odpust plačal zdravljenje pri psihologu. In nasilnež Senko je dober človek?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:55 04.junij 2012.

    Šele v Žurnalu se je razjasnilo,da baba laže?Zdej jih bo šele ujela,ker je lagala in Pličaniča osramotila,pa iz tako poštene in družinoljubske stranke prihaja,saj to ja ni mogoče??