Slovenija
20 ogledov

Pri nas manj stolov, a več obiska

Infografika Žurnal24 main
Po drugem delu 240 tisoč obiskovalcev, v Litvi 12 tisoč manj.

Evropsko prvenstvo v košarki si je do zdaj v živo ogledalo 240.316 obiskovalcev, medtem ko so jih na zadnjem prvenstvu leta 2011 v Litvi do četrtfinalnih bojev našteli 228 tisoč. Prvenstvo v Sloveniji je torej do zdaj obiskalo približno 12 tisoč gledalcev več, čeprav dvorana v litovskem Kaunasu sprejme za približno tri tisoč gledalcev več kot stožiška.

Bolj gledani kot domačini

Najmanj obiskana tekma prvenstva je bila tista med Belgijo in Ukrajino (740 gledalcev). Več gledalcev kot na tekmi med Slovenijo in Španijo (4.580) pa je bilo na primer na tekmi med Bosno in Srbijo (5.100).

Organizator je v drugem krogu brezplačno podelil 6.222 vstopnic 56 osnovnim in srednjim šolam ter enajstim društvom in klubom. Že v prvem krogu se je vabilu odzvalo 150 šol, ki so jim razdelili devet tisoč vstopnic. Polovica šol si je ogledala dve tekmi ali več, med njimi nekatere tudi po štiri, še dodajajo organizatorji prvenstva.

Komentarjev 2
  • ennanova 08:50 18.september 2013.

    Slovenska vlada za skupinski samomorFinski košarkarji so včeraj igrali, kot da bi bili Slovenci res nagnjeni k skupinskemu samomoru. Igrali so poletno, sproščeno in skoraj veselo, kot da sploh ne bi vedeli, kaj je depresija, čeprav jim mnogi pripisujejo ...prikaži več genetsko nagnjenost k njej. Lahko smo seveda tudi pametni in rečemo, da so Slovenci izgubili namenoma, da je poraz s Finci privilegij, ki si ga lahko privoščijo samo velike ekipe, in podobno. A vse to ne bi pojasnilo prav dosti. Pomembnejše je nekaj drugega. …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1176-slovenska-vlada-za-skupinski-samomor

  • hejki 07:30 18.september 2013.

    Tole ne bo držalo. V Litvi drugega dela niso igrali v Kaunasu ampak v glavnem mestu Vilni. Litva ima namreč dve veliki dvorani, ki zadostujeta potrebam drugega dela vse do finala, za razliko od Slovenije. In dvorana v Vilni (Siemens ...prikaži več Arena), sprejme 11.000 ljudi, kar pomeni, da ima manjšo kapaciteto kot dvorana v Stožicah.