Slovenija
98 ogledov

Pri petardah so nemočni

"Nismo nagrajevani glede na pobrane globe," zatrjuje Boštjan Omerzel. (Foto: Ren Žurnal24 main
Redarji. Ne morejo posredovati pri metanju petard. Januarja z radarjem spet nad prehitre voznike.

Medobčinski redarji ob nedovoljeni uporabi pirotehničnih sredstev ne morejo posredovati. “Za to nismo pristojni in ne moremo ukrepati. Lahko pa pri vandalizmu, razgrajanju, beračenju na javnih mestih, urejanju prometa, divjem kampiranju in odlaganju komunalnih odpadkov,” je pojasnil Boštjan Omerzel, vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Kranjska Gora, Žirovnica in Gorje.

Inšpektorji in redarji omenjenega redarstva so letos izrekli tri tisoč glob, ki jih je bilo po Omerzelovih besedah za 110 tisoč evrov. Veliko kršitev je povezanih z okoljem, med drugim so obravnavali nedovoljeno odmetavanje večjih količin ostankov gostilniške hrane v gozd.

Iz gostiln v gozd
Zasebni podjetnik, ki se ukvarja z odvozi ostankov hrane, je del hrane iz gostiln v Gorjah in Žirovnici odvrgel kar v gozd. “Zadevo smo predali okoljski inšpekciji, kajti mi ga v tem primeru nismo mogli oglobiti. Kadar pa gre za gradbeni material, to lahko storimo,” je dejal Omerzel.

Ta čas skupaj kranjskogorsko občino pripravljajo predpise, ki bodo omogočali ukrepanje redarjev v primeru plakatiranja na kozolcih. “V tej občini je, še posebej zato, ker je turistična občina, to velik problem, in tako plakatiranje z občinskimi predpisi ni dovoljeno, vendar doslej še nismo ukrepali, v prihodnje pa bomo,” je še pojasnil. Od septembra opravljajo tudi radarske meritve; do zdaj jih je bilo 12, ugotovili pa so 1.300 kršitev. “Naslednje merjenje hitrosti bo v začetku januarja,” je povedal Omerzel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.