Slovenija
3 ogledov

Pri plačah preveč radodarni

Poslovanje onkološkega inštituta je pod drobnogled vzelo tudi ministrstvo za zdr Žurnal24 main
Onkološki inštitut. O vrnitvi preveč izplačanih plač se še pogajajo.

Napake. Večina od 130 zaposlenih na onkološkem inštitutu (OI), ki je po prevedbi plač v novi plačni sistem dobila za skoraj 120 tisoč evrov preveč izplačil, je že podpisala nove pogodbe o zaposlitvi. Koliko denarja in v kolikšnem času naj bi ga vrnili, pa še ni jasno. "To bomo poskušali rešiti tako, da bo za ljudi čim manj boleče," pravi generalna direktorica Ana Žličar. Največ napak je bilo med zaposlenimi v zdravstveni negi, zlasti pri delavcih, ki dobivajo dodatek za delo s citostatiki ali sevanje.

2.382 preveč izplačanih evrov za leto 2009 bi moral vrniti tudi strokovni direktor Janez Žgajnar. Pri obračunu ur za nadurno delo, dežurstva in stalno pripravljenost so mu za osnovo vzeli plačo strokovnega direktorja namesto plače zdravnika.

Izginila oprema
Na OI pogrešajo medicinsko opremo v vrednosti 50 tisoč evrov, ki je navedena v primopredajnih zapisnikih ob selitvi v novo stavbo. Glede tega so podali prijavo na tožilstvo, o vprašanju amortizacije pa se še posvetujejo. Računsko sodišče je ugotovilo, da je OI z neustreznim knjiženjem stroškov amortizacije svoj presežek prihodkov nad odhodki znižal za 3,8 milijona evrov. Če bi z amortizacijo pokrili izgubo iz prejšnjih let, bi za nekaj let zavrli razvojni cikel inštituta, pravi Žličarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.