Slovenija
729 ogledov

Pri preverjanju ukrepa prepovedi približevanja napadel policista

Nasilje. Slika je simbolična. Anže Petkovšek
Moškemu grozi zaporna kazen.

Včeraj nekaj po 19.30 uri sta policista na območju Žalca opravila nadzor nad spoštovanjem izrečenega ukrepa prepovedi približevanja do oškodovanke, ki je bil izrečen 53-letnemu moškemu iz območja Žalca. Pri izvajanju nadzora veljavnega ukrepa so policisti ugotovili, da se je moški kljub prepovedi nahajal v stanovanju oškodovanke. Med postopkom preverjanja je uporabil nož, s katerim je napadel policista, ki sta opravljala uradno nalogo, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Policisti so uporabili prisilna sredstva in moškega obvladali. Osumljeni moški se je med postopkom sam z nožem lažje samopoškodoval. Na kraju mu je bila nudena zdravniška pomoč, nato pa je bil hospitaliziran. Policista sta bila lažje telesno poškodovana.

Kriminalisti in policisti so opravili ogleda kraja kaznivega dejanja in zbrali obvestila. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo zaradi suma kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu kazenskega zakonika.

Moškemu grozi kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.