Slovenija
29 ogledov

"Pri pripravi dokumentov gori voda"

Alenka Avberšek Boštjan Tacol
Premierka Alenka Bratušek naj bi se s kandidati za gospodarskega ministra srečala v drugi polovici prihodnjega tedna.

Med kandidati se omenja tudi Alenka Avberšek z GZS, ki uradnega vabila še ni dobila. Za STA je poudarila, da je najpomembnejša naloga novega ministra oblikovanje ekipe za dokončanje razvojnih dokumentov in druge urgentne naloge.

Slovenija močno zamuja

Avberškova meni, da mora minister za gospodarski razvoj in tehnologijo najprej vzpostaviti komunikacijo za izvedbo že oblikovanih predlogov za rast, oživitev in konkurenčnost gospodarstva, ki so že na vladi.

Ob tem je poudarila, da mora biti gospodarski minister v prihodnje boljši zastopnik interesov gospodarstva kot doslej. Predvsem pa je poudarila pripravo razvojnih dokumentov, s katerimi Slovenija že močno zamuja.

"Pri pripravi strateških dokumentov že gori voda. Če ti ne bodo pametno usklajeni, lahko pozabimo na črpanje evropskih sredstev iz naslednje finančne perspektive že sredi leta 2014," je opozorila Avberškova.

Vloga ministra je velika

Prepričana je, da ima gospodarski minister prav v teh kriznih časih zelo veliko vlogo. "Če hočemo ponovno zagnati gospodarstvo in se razvijati, brez česar si ne predstavljamo ekonomske suverenosti Slovenije, mora novi gospodarski minister to ustrezno zastopati tudi znotraj vlade. Tako v razvojnem delu, kot pri realizaciji vseh ukrepov, s katerimi se krepi konkurenčnost poslovnega okolja, da bodo naša podjetja delala v primerljivih okoljih kot države, s katerimi konkuriramo," je poudarila.

Komentarjev 1
  • dragec 12:38 27.november 2013.

    že vidim predčasne volitve