Slovenija
44 ogledov

Pri sedemdesetih za mistra

Pred odhodom je Anton po navodilih Estere vadil za svoj današnji nastop. (Foto: Žurnal24 main
Anton Žibert. V družbi 50-letnikov se poteguje za naslov mistra fitnesa.

“Upam na finale,” je pred odhodom na svetovno prvenstvo v bodybuildingu in fitnesu dejal 72-letni Anton Žibert iz Zavratca pri Studencu. Pred dvema letoma je v evropski konkurenci osvojil naslov viceprvaka v fitnesu, letos pa je položaj nekoliko manj ugoden. “Moje starostne skupine ni več, zato se bom potegoval v kategoriji od 50 do 65 let,” je povedal.

Še en Posavec
Matej Majcen. Na današnjem tekmovanju se bo v dveh kategorijah pomeril tudi 22-letni Brežičan Matej Majcen, ki je doslej v svoji kategoriji osvojil že eno četrto in eno prvo mesto. Trenira šestkrat na teden po nasvetih slavnega Duška Madžaroviča.

S fitnesom se ukvarja zadnjih deset let, trenira pa trikrat na teden. “V mladosti sem bil orodni telovadec, član prvega razreda kot Miro Cerar,” se svojih mladostnih uspehov spominja Žibert. V svojih tekmovalnih letih je tistim, ki so se ukvarjali s fitnesom, rekel napihovalci. Danes v smehu priznava, da se zarečenega kruha največ poje.

Za zdravje in lepoto
Ko je zaradi bolezni moral prenehati z orodji, se je odločil za fitnes. “V prvi vrsti zaradi zdravja,” pripoveduje. “Ko pa sem videl, da se ljudje ozirajo za menoj, sem si rekel, zakaj ne bi svojega telesa pokazal še na odru,” pravi Žibert, ki bo letos drugič stal na tekmovalnem odru. Zahvalo za to dolguje tudi svoji ženi, sevniški Lisci in vsestranski Esteri iz sevniškega fitnesa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.