Slovenija
2 ogledov

Pri vozniških je prišlo do napake!

Vse imetnike novega vozniškega dovoljenja, ki jim je bilo izdano do vključno 26. Žurnal24 main
Ministrstvo za notranje zadeve opozarja, da je pri izdaji novih vozniških dovoljenj prišlo do napake, zaradi česar so nekaterim voznikom izdali vozniška dovoljenja pomanjkljive kakovosti.

Napako je mogoče ugotoviti ob pregledu hrbtne strani vozniškega dovoljenja, kjer se pojavi beseda "zanič". Ta je vidna s prostim očesom pod določenim kotom, če kartico obračate v smeri gor in dol, pojasnjujejo na ministrstvu.

Do napake je prišlo, ker pogodbeni izvajalec za izdelavo vozniških dovoljenj, podjetje Cetis, iz nadaljnjega procesa ni izločil obrazcev pomanjkljive kakovosti. Med 13. julijem in 26. avgustom letos, ko je bila napaka ugotovljena in dokončno odpravljena, je bilo izdanih 13 vozniških dovoljenj z napako od skupno 24.596 izdelanih in vročenih vozniških dovoljenj.


Zamenjava na stroške izdelovalca

Če najdete napako, vozniško dovoljenje v čim krajšem času vrnite najbližji upravni enoti. Dovoljenje bo zamenjano na stroške izdelovalca. Ministrstvo, ki je ukrepalo takoj, ko so ugotovili napako, še dodaja, da je vozniško dovoljenje z napako sicer veljavno, vendar ni po predpisih.

Izdelovalec CETIS, d. d., je obenem zagotovil, da so iz postopka izločili vse rizične elemente in poostrili ukrepe nadzora postopka izdelave obrazcev. Zagotovili so tudi dodatne ukrepe, da do podobnih napak v prihodnje ne bo prihajalo.

Na stroške izdelovalca bo ministrstvo za notranje zadeve individualno obveščalo vse, ki so do 26. avgusta 2009 prejeli novo vozniško dovoljenje, jih pozvalo, naj preverijo svoje vozniško dovoljenje, in jih seznanilo s postopki morebitne reklamacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.