Slovenija
16889 ogledov

Približuje se rok, osebno tega ne boste mogli urediti

dokument potrdilo žig
Rok za oddaje vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2020 je 5. februar. Osebno letos vloge ne bo mogoče oddati.

Finančna uprava RS opozarja, da se počasi približuje rok za oddajo vloge za posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2020. Zavezanci, ki med letom niso uveljavljali te olajšave, in tisti, ki želijo medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, morajo najpozneje do 5. februarja 2021 vložiti vlogo. 

Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki je na voljo predizpolnjena vloga. "V papirnati obliki obrazca ne bo mogoče osebno prinesti na urad in dobiti potrdila o oddaji," opozarjajo na finančni upravi. Papirnate vloge bo mogoče oddati le po pošti ali v predalnik pred vhodom v prostore finančnih uradov. 

"Prednost poslovanja preko sistema eDavki je, da bodo uporabniki eDavkov lahko uporabili predizpolnjeni obrazec z lanskimi podatki. S tem bo oddaja vloge enostavnejša, hkrati pa bo večja verjetnost, da bo vloga oddana pravilno, saj so v elektronskem obrazcu že vgrajene določene kontrole, ki preprečijo vnos napačnih podatkov." Poleg tega v primeru elektronske oddaje zavezanci dobijo potrdilo o uspešni oddaji, vloga pa je evidentirana in vidna v evidenci vloženih vlog zavezanca na portalu eDavki. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 11:12 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. priporočam, da poskusite. Za več podrobn0sti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com