Slovenija
80 ogledov

Priča naj tudi minister

Andrej Pavletič Suzana Kos
Bolnišnica Izola. Odpuščeni računovodja zahteva službo, tri plače in obresti.

Poskus poravnave nekdanjega računovodje obalne regijske bolnišnice Andreja Pavletiča s svojim nekdanjim delodajalcem ni uspel; vodstvo izolske bolnišnice ga ne želi več med svojimi zaposlenimi, zato bo o tem, ali ga je odpoved doletela (ne)upravičeno, odločilo koprsko delovno sodišče.

Pavletiča je izredna odpoved doletela septembra, in sicer po tem, ko je ministru za zdravje Tomažu Gantarju brez vednosti direktorja bolnišnice poslal, kot pravi, zahtevane podatke o poslovanju in zapisal, da ustanova potrebuje krizni menedžment. Pavletič meni, da je brez službe ostal neupravičeno, v predlogu za poravnavo pa je poleg vrnitve na delo zahteval tri plače od septembra naprej in obresti.

Prehuda izjava za medije

Direktorja bolnišnice Janija Derniča je dodatno razburila računovodjeva izjava za televizijo Koper, češ da je izvajal pritisk, naj določene podatke olepšajo ali prikrijejo. "Ker to nikakor ne drži, ta izjava pa po mnenju vodstva bolnišnice potrjuje tudi Pavletičevo nelojalnost, zaupanja ni več; mogoče pa je, da bodo sproženi tudi drugi ustrezni sodni postopki," je včeraj napovedal odvetnik bolnišnice.

Naročeni komentarji

Prvega februarja, ko se bo obravnava nadaljevala, so na sodišče kot priče povabljeni minister Gantar, direktor zdravstvene blagajne Samo Fakin in med drugimi zunanji svetovalec bolnišnice Boštjan Aver. Ta za bolnišnico dela posredno, in sicer prek pogodbe svojega samostojnega podjetja s svetovalno družbo, ki z bolnišnico sodeluje od leta 2010, zato njegovi zaslužki na račun te zdravstvene ustanove s Supervizorja niso razvidni. Aver je za nekatere medije, kot nam je povedal, s pisnim soglasjem direktorja bolnišnice pisal dogovorjene pozitivno naravnane članke o ustanovi, med drugim pa je zapisal tudi, da bolnišnica čim prej potrebuje kompetentno sanacijsko ekipo. V svojih zapisih je Aver sicer celo javno objavil tudi podatke, ki jih je Gantarju nepooblaščeno poslal nelojalni računovodja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.