Slovenija
16 ogledov

Pričakovano zavrnili pritožbe

Rektor Ivan Rozman dekana Jesenška ocenjuje kot zaslužnega za razvoj Filozofske Žurnal24 main
Filozofska fakulteta. Po mnenju rektorja konec agonije. Imenovanje dekana predvidoma naslednji teden.

“Tak razplet sem pričakoval, a zgodba še ni končana. Sicer se moram posvetovati s pravniki, ampak v igri je upravni spor,” se je Darko Friš odzval na zavrnjeno pritožbo v zvezi z dekanskimi volitvami na filozofski fakulteti (FF), ki jo je na senat Univerze v Mariboru (UM) naslovil skupaj s kolegom Božidarjem Kantetom. “Že sklic izredne seje v tako kratkem času kaže na to, da se nekomu mudi,” je dodal Friš.

Težave s sklepčnostjo
Prav s sklepčnostjo pa so se v torek senatorji večji del tudi ukvarjali. Dokler jim ni uspelo priklicati študentov, ki sta naposled le ujela glasovanje, zavrnitvenega sklepa niso mogli sprejeti. “Pritožba je neutemeljena, saj so se z žrebom strinjali tudi preostali kandidati, sicer pa tako ne volimo številk, ampak imena,” je senatorjem dejal glavni tajnik Boštjan Brumen. “Najpomembnejše se mi zdi, da se agonija na FF konča,” pa je razplet komentiral rektor Ivan Rozman, ki mora Marka Jesenška sicer še uradno potrditi. To naj bi storil že prihodnji teden, saj tudi morebitni upravni spor imenovanja ne ustavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.