Slovenija
15 ogledov

Pričakujejo 20.000 navdušencev

Sport 27.01.2013 Tina Maze, svetovni pokal, slalom, zenske, Maribor Zlata Lisica Saša Despot
Ker bodo v Mariboru tekmovale najboljše smučarke iz vsega sveta, policisti opozarjajo na gnečo. Svetujejo uporabo brezplačnih javnih prevozov.

Organizatorji in mariborski policisti pričakujejo, da si bo tekmovanje v alpskem smučanju za ženske za pokal "51. zlate lisice" danes in jutri ogledalo najmanj 20.000 gledalcev: "Med njimi tudi navijaške skupine posameznih tekmovalk iz Slovenije in tujine, predvsem iz sosednje Italije in Avstrije."

Gneča bo!

Policisti zato zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev prireditve opozarjajo na povečano gostoto cestnega prometa in zastoje pred prireditvijo in po prireditvi na cestah proti Pohorski vzpenjači (Streliška cesta, Lackova cesta in Pohorska ulica v Mariboru). 

"Na omenjenih cestnih relacijah, še posebej v križiščih, bomo policisti urejali in nadzirali cestni promet, pri tem voznike pozivamo, da upoštevajo navodila policistov. Na pot proti prireditvenemu prostoru se naj odpravijo pravočasno ter vozijo strpno in previdno."

Brezplačni javni prevozi

Obiskovalcem prireditve še predlagajo, da se v čim večji meri poslužujejo javnega avtobusnega prevoza, saj je organizator v sodelovanju s podjetjem Marprom zagotovil brezplačni javni prevoz na liniji številka 6 (vzpenjača), ki se bo izvajal tudi z dodatnimi avtobusi. Prav tako bodo obiskovalci lahko parkirali svoja vozila na parkirnih prostorih pri Vojašnici generala Maistra (objekt Kadetnica – Engelsova cesta), od koder bo zagotovljen brezplačni javni avtobusni prevoz do prireditvenega prostora in nazaj.

Policisti Policijske uprave Maribor bodo v sodelovanju z organizatorjem in njegovo rediteljsko službo na samem prireditvenem prostoru in neposredni okolici izvajali ukrepe za zagotovitev reda na prireditvi, varnosti življenja in zdravja udeležencev, varnosti premoženja ter varnosti javnega prometa in varstva okolja. Obiskovalce naprošajo, da dosledno sledijo navodilom in usmeritvam rediteljske službe organizatorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.