Slovenija
2 ogledov

Pričakujejo najmanj deset tisoč ljudi

Maze navijači Maribor Pohorje zlata lisica veleslalom alpsko smučanje Saša Despot
V času prireditve bo

V soboto in nedeljo bo na smučarskem stadionu pod Pohorjem potekalo tekmovanje v alpskem smučanju za ženske za pokal 51. zlate lisice. Tekmovanje bo potekalo soboto v veleslalomu (prvi tek ob 10.00, drugi ob 13.15) in nedeljo v slalomu (prvi tek ob 09.45, drugi ob 12.45). Vsak dan pričakujejo vsaj deset tisoč gledalcev, med njimi tudi navijaške skupine iz Slovenije in tujine, predvsem iz sosednje Italije in Avstrije.

Mariborski policisti bodo v sodelovanju z organizatorjem in njegovo rediteljsko službo na samem prireditvenem prostoru in neposredni okolici izvajali ukrepe za zagotovitev reda na prireditvi, varnosti življenja in zdravja udeležencev, varnosti premoženja ter varnosti javnega prometa in varstva okolja.

Obiskovalce prosijo, da dosledno sledijo navodilom in usmeritvam rediteljske službe organizatorja.

 

Pričakujejo zastoje

 

Zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev prireditve bo pred prireditvijo in po prireditvi na cestah proti Pohorski vzpenjači (Streliška cesta, Lackova cesta in Pohorska ulica v Mariboru) povečana gostota cestnega prometa in zastoji. "Na omenjenih cestnih relacijah, še posebej v križiščih, bomo policisti urejali in nadzirali cestni promet, pri tem voznike pozivamo, da upoštevajo navodila policistov," je pojasnil Miran Šadl s PU Maribor. "Na pot proti prireditvenemu prostoru se naj odpravijo pravočasno ter vozijo strpno in previdno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.