Slovenija
11 ogledov

Pričakujejo več otrok

Piran, oktober, kopanje v morju Žurnal24 main
Letovanje Debeli rtič. Razpisanih 400 mest, prijave do 10. junija. Prispevek od nič do 200 evrov.

Na Območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Novo mesto bodo letos na Debeli rtič lahko popeljali 400 otrok v petih tedenskih izmenah med 2. julijem in 6. avgustom.

“Glede na to, da si veliko družin dopusta ne bo moglo privoščiti, pričakujemo, da bo letos povpraševanje večje,” nam je povedala Barbara Ozimek, sekretarka OZRK.

Med nič in 200 evri

Za teden letovanja bodo starši odšteli od 30 do 200 evrov; glede na lestvico dohodkov na družinskega člana, kar se izkazuje z veljavno odločbo o otroškem dodatku. “Tisti, ki prispevka ne zmorejo, pa ga glede na njihovo vlogo in priporočilo svetovalne službe na osnovni šoli ne bodo plačali,” je pojasnila Ozimkova. Starši lahko prijavnice dobijo pri svetovalni službi na osnovni šoli, rok za oddajo prijav pa je 10. junij.

Otroci, stari med sedem in 13 let, bodo razdeljeni v skupine po 11 ali 12 otrok. Poleg kopanja in učenja plavanja pripravljajo ustvarjalne in sprostitvene delavnice, kulturne, športne in zabavne prireditve, spoznavanje okolice in izlet z ladjo ter delavnico o Rdečem križu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.