Slovenija
10 ogledov

Pričakujejo zavrnitev pritožbe

Po besedah Radoša Pavloviča bo center Eda vplival na podobo in dogajanje v mestn Žurnal24 main
Na sedežu družbe Euroinvest so predstavili kratek promocijski film o centru Eda, poslovnostanovanjskem objektu, ki bo zrasel v središču Nove Gorice in ga bo s svojo podobo tudi močno zaznamoval.

Spregovorili so tudi o tem, kdaj naj bi se začela gradnja, ki jo je ustavila pritožba družbe SGP Gorica na gradbeno dovoljenje, pridobljeno decembra 2007.

Gradili bodo eno leto
Kot je povedal direktor Euroinvesta Radoš Pavlovič, pričakujejo aprila od ministrstva za okolje in prostor, ki pritožbo obravnava, pozitiven odgovor. "Že ves čas menimo, da je pritožba družbe SGP Gorica neutemeljena," je še povedal in dodal, da naj bi gradnja trajala 24 mesecev. Pojasnil je tudi, da bo imel objekt 20 etaž, od tega pet podzemnih, približna vrednost naložbe pa je približno 40 milijonov evrov. Čeprav je začetek gradnje 62 metrov visokega poslovno-stanovanjskega objekta, ki bi moral biti zgrajen že februarja letos, še pod vprašajem, bodo v Euroinvestu kmalu začeli pripravljalna dela.

Po besedah vodje projekta centra Eda Jožeta Tomažiča se bodo ta začela že aprila. Najprej bo treba premakniti elektroenergetske vode, ki zdaj potekajo prek parcele, potem pa tudi vodovodno omrežje. "Jasno je, da bo ta poseg zahteval ureditev gradbišča in nov prometni režim v neposredni bližini," je dodal Tomažič in pojasnil, da bo zaradi tega promet za pešce na Erjavčevi in Delpinovi ulici preusmerjen na drugo stran ceste. Ko bodo začeli gradnjo, bo na Delpinovi ulici promet potekal enosmerno, občasno pa bodo na odsekih obeh ulic tudi popolne zapore prometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.