Slovenija
23 ogledov

Pričakujte, da se bo drevo pred vami zrušilo

sneg Žurnal24 main
Opozoril ob cestah ni, ker "še preden jih bomo postavili, bo lepo vreme", pravi direktor agencije za varnost v prometu.

Drevesa, polna žledu, ki visijo na ceste, so nevarna za promet, čeprav ob cesti ni nobenih opozorilnih znakov in ni zaprta. "Seveda so nevarna, saj lahko kadarkoli počijo, se zlomijo in padejo na vozilo ali predenj," pravi Igor Velov, vršilec dolžnosti direktorja agencije za varnost prometa.

Na vprašanje, ali bi morali biti vozniki o tem opozorjeni s kakšnimi tablami ob cesti, pa odgovarja: "Če gremo zdaj te table postavit okrog, bo lepo vreme, še preden jih bomo postavili." Voznikom zato svetuje, naj v takih območjih vozijo previdno in s prilagojeno hitrostjo. "Voznik mora pričakovati, da se kaj takega lahko zgodi," dodaja.

Izvleči so ju morali gasilci

Primerov, ko se je drevo podrlo na avto, ki je pripeljal mimo, je bilo namreč v zadnjih dneh kar nekaj. Včeraj se je to zgodilo v Občini Zreče, v Mestni občini Velenje so morali voznika iz kombija izvleči gasilci, ti pa so morali pomagati tudi vozniku, na čigar avto se je drevo zrušilo na Gabrovici pri Ljubljani. Na srečo nobeden od teh ni bil huje poškodovan.

Led s ponjav tovornjakov

O drevesih, ki so padla na vozišča, na Upravi RS za zaščito in reševanje poročajo praktično ves čas, nemalo pa je tudi poškodovanih parkiranih vozil. Nevarnost za udeležence v prometu predstavljajo tudi tisti, ki z avtov ne očistijo snega in ledu. Zaradi tega sta se včeraj zgodili dve nesreči, v eni pa je kos ledu s tovornega vozila priletel v avto, prebil vetrobransko steklo in poškodoval potnico v njem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.