Slovenija
6612 ogledov

Pričakujte zastoje in policiste

policija Saša Despot
Na primorski avtocesti lahko danes pričakujete upočasnjen promet. Policisti bodo dejavni še cel december.

"Na primorski avtocesti zaradi odstranjevanja delovne zapore pri počivališču Ravbarkomanda v obe smeri promet poteka le po enem pasu. Možni so zastoji," sporočajo s Prometno-informacijskega centra. 

"Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Ljutomera," so danes sporočili pomurski policisti. 

"Zaradi nizkih temperatur so ceste na nekaterih delih lahko spolzke, zato prilagodite hitrost razmeram na cesti in svojim sposobnostim za vožnjo, povečajte varnostno razdaljo, izogibajte se prehitevanjem in vozite previdno," opozarja Bojan Kos s policijske uprave Kranj. Vsem toplo svetuje, da spremljate aktualne informacije o razmere na cestah in ste previdni ter strpni.

"Previdni naj bodo tudi pešci, ker so na nekaterih mestih lahko poledeneli tudi pločniki. V Kranju je včeraj popoldan zaradi zdrsa na pločniku padel moški. V padcu se je lahko telesno poškodoval," dodaja.

Na pot samo trezni

Od ponedeljka dalje pa bodo naši policisti na cestah še dejavnejši. "Da bi bile slovenske ceste varne za vse prometne udeležence, bomo policisti med 11. in 24. decembrom 2017 po vsej Sloveniji preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola," so napovedali.  Več pozornosti pa bodo v tem obdobju namenili tudi preverjanju prisotnosti drog pri voznikih.

V letu 2016 je na naših cestah sicer po podatkih policije zaradi vpliva alkohola umrlo kar 41 udeležencev, 175 udeležencev se je hudo telesno poškodovalo, 834 udeležencev je bilo lažje telesno poškodovanih. 

V prometnih nesrečah, kjer je bil povzročitelj pod vplivom psihoaktivnih snovi in prepovedanih drog, pa je lani umrlo 11 udeležencev, 44 je bilo hudo telesno poškodovanih in 68 lažje telesno poškodovanih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.