Slovenija
61 ogledov

Pričala bo po porodu

Žurnal24 main
Policist in nosečnica. Drkušičev zagovornik namigoval, da bi bila lahko za nesrečo kriva tudi Gašperičeva.
Niso opravili preizkusa alkoholiziranosti. Odmevno. Prometna nesreča je decembra v javnosti odmevala toliko bolj, saj so na dan kmalu pricurljale vesti, da policisti pri kolegu Branku Drkušiču po nesreči niso opravili preizkusa alkoholiziranosti. "Postopek ugotavljanja alkoholiziranosti na kraju prometne nesreče ni bil opravljen, ker sta bila oba udeleženca poškodovana in so ju z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico," nam je takrat povedala Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto. Domnevnemu povzročitelju nesreče pa tudi pozneje v bolnišnici niso odvzeli krvi za preizkus alkoholiziranosti.

Zgodbe Branka Drkušiča, zdaj že upokojenega policista, o tem, kaj se je zgodilo 5. decembra ponoči – ko naj bi iz malomarnosti povzročil prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala noseča Anja Gašperič –, tudi na včerajšnji, drugi obravnavi, potem ko se je na prvi zagovarjal z molkom, nismo slišali.

Prav tako še ni pričala Gašperičeva, in kot je povedala sodnica Andreja Beg, se bo to zgodilo šele po porodu, saj ji je ginekologinja zaradi grozečega prezgodnjega poroda predpisala mirovanje.

Alkohola ni zavohal
Sta pa pred sodnico stopila Jernej Bojanc, zdravstveni tehnik iz reševalne ekipe, ki je prihitela na mesto nesreče, in Jože Kovačič, policist iz patrulje, ki so jo k nesreči poklicali za zaporo ceste. "Deloval je prizadet, grozil je s samomorom, zahteval je pištolo, da se bo ustrelil, in večkrat je ponovil 'Kaj sem storil tej punčki?'," je odziv Drkušiča opisal Bojanc.

Na vprašanja tožilke in Drkušičevega odvetnika o tem, ali je zaznal prisotnost alkohola, je dejal, da je Drkušičevo vedenje kazalo na prisotnost alkohola: "Videti je bilo, da gre za več kot le šok po nesreči." A vonja po alkoholu, kot je dejal, ni zaznal, četudi se je njegovemu obrazu približal na pet centimetrov. Kovačič pa je srečanje z Drkušičem opisal, češ da ga je videl le z razdalje petih metrov, ko je sedel v avtu in se držal za očitno poškodovano glavo.

Je Anja telefonirala?
Drkušičev odvetnik je sodišču predlagal pridobitev telefonskih izpiskov Gašperičeve, ki bi pokazali, ali je ta tik pred nesrečo uporabljala mobilni telefon.

5. decembra lani sta se oba udeleženca prometne nesreče vračala s prednovoletne zabave.

Tožilka pa je temu predlogu odločno nasprotovala: "Do zdaj znani podatki dokazujejo, da je razlog za nesrečo na strani obdolženca, ki je vozil po levem smernem vozišču." Odvetnik je k temu dodal, da fotografije kažejo, da je bilo vozilo Gašperičeve poškodovano pod kotom, Drkušičevo pa ne. "Sledi nesreče so bile na obdolženčevem voznem pasu," je dodal.

Sojenje je zaradi angažiranja izvedencev medicinske in prometne stroke preloženo za nedoločen čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.