Slovenija
45 ogledov

Priče in oškodovanec prisilno na sodišče

Roman Čmak je zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe dobil pet let in Žurnal24 main
Privedba. Na sojenju Čmaku ni bilo ne prič ne oškodovanca, zato je sodnica odredila prisilno privedbo.

Sojenje. Čeprav so vabljene priče iz družine Strojan prejele vabilo na zaslišanje v primeru Romana Čmaka, jih na sodišče ni bilo. Prav tako ni bilo oškodovanca, ki mu očita, da ga je udaril s kovinsko palico. Zaradi tega je sodnica za septembrsko obravnavo odredila prisilno privedbo.

Dejanja zanika
Čmaku – širši javnosti je znan kot človek, ki je sprožil afero Ambrus, zaradi katere se je iz kraja morala odseliti romska družina Strojan – obtožnica očita veliko tatvino, poskus vloma in nasilništvo; 15. junija 2006 naj bi v Tolčanah na okenski polici našel ključe hiše ter ukradel nekaj denarja, rakete in meso iz zamrzovalnika. Čmaka na kraju po pripovedovanju prič ni videl nihče. Te so se v svojih zagovorih zanašale na govorice, da so videle njegovo rdečo katro. Ko naj bi 11. julija 2006 poskušal vlomiti v hišo družine Blatnik, mu je to preprečil vnuk, Čmak pa naj bi se ga lotil s kovinsko palico. V svojem zagovoru je ta zanikal tudi to dejanje: “Nikoli nisem vlamljal, ker me je bilo sram.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.