Slovenija
20 ogledov

Pridejo tudi z neodprtimi kuvertami

Na novomeški geodetski upravi je do zdaj podatke v zvezi z nepremičninami urejal Žurnal24 main
Vrednotenje nepremičnin. Spremembe in pripombe še do konca novembra.

Na novomeški območni geodetski upravi, ki ima svoje izpostave tudi v Črnomlju in Trebnjem, se je, odkar so začeli pošiljati obvestila o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin, po besedah direktorja Francija Bačarja zgodilo tudi že, da je morala stranka na vrsto čakati dve uri, a večino jih, kot dodaja, odpravijo v 15 minutah.

Tretjina neinformiranih
“Tretjina strank pride k nam zgolj zato, da se informirajo, da ne bi kaj zamudili, nekateri pridejo celo s še neodprtimi obvestili,” nam pove Bačar, razočaran, ker je pričakoval, da bo več ljudi prebralo informativno brošuro. Druga tretjina so po Bačarjevih besedah tisti, ki morajo urejati lastništvo: “Ni jih malo, ki so prepričani, da imajo v zemljiški knjigi vse urejeno, v resnici pa stvari ne držijo tudi po tri rodove nazaj.” Tretji pa so tisti, pri katerih je treba urediti podatke o nepremičninah.

Popravke in pripombe bodo, kot pravi Bačar, sprejemali do sredine novembra, a pričakujejo, da bo treba rok podaljšati do konca novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.