Slovenija
24 ogledov

"Pridite se kopat na Jarun"

Jarun Borna Filić/PIXSELL
Zagrebški župan ptujskim gostom: "Nimamo morja, imamo pa Bundek in Jarun, lahko se kopate tukaj."

"Dragi prijatelji, morja nimamo, imamo pa Bundek in Jarun, lahko se kopate tukaj," je po navedbah hrvaškega spletnega portala Dnevnik.hr dejal zagrebški župan Milan Bandić med obiskom slovenskih gostov s Ptuja.

Izjava aludira na besede reškega župana Vojka Obersnela, ki je v soboto na Twitterju zapisal: "Slovenci pravijo, da morda nikoli ne bomo v EU. Prišel je čas, da jim nekdo končno pove: 'Morda mi ne bomo v EU, vi pa ne boste na Jadranu'."

Obersnel, ki je s svojim tvitom povzročil razburjenje v odnosih med Slovenijo in Hrvaško, je sicer naknadno dejal, da ni mislil resno in da je šlo za "aluzijo na neki star vic".

Reškega župana je razjezila izjava slovenskega ministra za zunanje zadeve, ko je dejal, da je vstop Hrvaške v EU pod vprašajem zaradi notranjih političnih težav Slovenije. Njegovo izjavo so omilili na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu, ko so sporočili, da Erjavec ni grozil Hrvaški, ampak je v oddaji Pogledi Slovenije le izrazil zaskrbljenost glede političnih razmer v Sloveniji.

Komentarjev 2
  • klincek 17:40 21.januar 2013.

    dragec,cajt za kakšen pregled

  • dragec 14:59 21.januar 2013.

    Odgovor županu:Poštovani gradonačelniče, mi vam budemo poslali naše pokitike: Karala, JJ, ZJ, pa po možnosti kompletno sedanjo vlado in parlament.