Slovenija
1047 ogledov

Pridobitev za delodalajce in iskalce dela

mobilni telefon telefon
Aplikacija povezuje iskalce delavcev in iskalce dela.

Startup podjetje Flexyteam je junija na trg lansiralo prvo slovensko specializirano mobilno aplikacijo za iskanje dela v turistično-gostinski panogi. Gre za novo orodje, ki iskalce dela in delodajalce prek personaliziranih oglasov povezuje na enostaven in pregleden način, so sporočili iz podjetja, ki je bilo ustanovljeno v lanskem letu.

Mobilna aplikacija, ki si jo je mogoče brezplačno naložiti prek Google Playa in App Stora, je namenjena različnim iskalcem dela, od dijakov do upokojencev. Vsebuje ključne informacije o delu, obvezen podatek je tudi plačilo, kar pospeši izbor ponudnikov dela.

Za podjetja naročnina

Klepetalnica znotraj aplikacije omogoča hitro komunikacijo, koledar pa beleženje vseh sodelovanj in strokovnih usposabljanj. Po koncu sodelovanja lahko delavec in delodajalec ocenita sodelovanje in delovno izkušnjo in s tem prispevata k večji preglednosti na trgu dela.

Aplikacija zajema več kot 400 različnih poklicev in specializacij na devetih področjih dela v turistično-gostinski dejavnosti. Podjetja bodo za neomejeno uporabo aplikacije in neomejeno število objav oglasov plačevala naročnino.

slovenija 15.07.10 studentsko delo, natakarica, lobi, modra hisa, foto: nik rova | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan

Veliko pomanjkanje

Sindikat gostinstva in turizma Slovenije je minuli teden, tik pred začetkom visoke poletne turistične sezone, sicer znova opozoril na težave v panogi. Medtem ko po ocenah Zavoda RS za zaposlovanje v turizmu primanjkuje več kot 5000 delavcev, od tega največ natakarjev (2289) in kuharjev (1315), je po ocenah sindikata ta številka vsaj še enkrat večja.

Dubrovnik Tiskovna konferenca Svet Hrvaška: Turizem je pred kolapsom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.