Slovenija
24 ogledov

Pridržali potapljače

Sedmaku se zdi ukrep nerazumljiv, saj so imeli vsa potrebna dovoljenja. Žurnal24 main
Slovenski potapljači niti ne vedo, zakaj so jih pridržali. Zdaj čakajo na sodnika v Pulju.

" To je čista bedarija," meni Jernej Sedmak, predsednik potapljaškega društva Manta Club Izola, ki so ga v petek skupaj s posadko in ladjo pridržali predstavniki puljske luške kapitanije.Osumljeni so nezakonitega gospodarskega delovanja, zaradi česar jim grozi 70 tisoč evrov globe. Potop je sicer organiziral potapljaški klub iz Pulja, sporno pa naj bi bilo, da so v morje skakali tudi s slovenske ladje.

Čaka na obravnavo
Sedmak, ki je vodja izolskih potapljačev reševalcev in je sodeloval tudi v reševalni akciji v tragični nesreči pri Blanci, zdaj čaka na današnjo sodno obravnavo v Pulju. Drugim iz enajstčlanske posadke so dokumente že vrnili.

Enako doživeli tudi drugi
" Tudi nam se je zgodilo, da smo se registrirali pri diving centru na Krku, potapljat pa smo se šli s svojim čolnom in nas je luška kapitanija na dolgo pregledovala, a so nas na koncu izpustili," je povedal koprski potapljač Vasja Skomin. Kot pravi, je najbolje, da se zaradi stroge hrvaške zakonodaje prek diving centra najame hrvaško plovilo. " Ni si vredno zaradi tega pokvariti dopusta. Potapljači pa vse bolj izbiramo tudi cenejše destinacije v Franciji in Egiptu," doda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.