Slovenija
16 ogledov

"Pridržanje ni bilo potrebno"

Uroš Rotnik Saša Despot
Rotnik: Nisem dobil provizije. Pravi, da si je večino premoženja ustvaril s trgovanjem z vrednostnimi papirji.

Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroš Rotnik se je odzval na svoje včerajšnje hišne preiskave in svoje pridržanje, iz katerega je bil izpuščen danes.  

Pravi, da je policija pri njem iskala dokumentacijo v zvezi s kaznivimi dejanji, ki naj bi jih storil v času, ko je vodil Teš. Očitki so enaki kot v preiskavi pred natančno letom dni. "Takrat mi je policija že zasegla obsežno listinsko dokumentacijo. Očitki so še vedno povsem enaki, in sicer, da sem prejel provizijo pri sklepanju pogodbe z Alstomom, kar pa odločno zanikam. Ne od Petra Kotarja ne od katere njegovih družb ne od Alstoma ne od kogarkoli drugega za sklenitev pogodbe nisem nikoli prejel nobene provizije," je sporočil Rotnik.

Nepotrebno zaslišanje

Sporočil je še, da ga je policija danes zaslišala glede premoženjskega stanja. Opozarja, da je policija že pred zaslišanjem razpolagala z vsemi dokumenti glede njegovega premoženja, saj jih je pred tem pridobila od davčnega organa: "Z organi pregona sem do sedaj vedno sodeloval in se odzival na vsak njihov poziv za predložitev ali pojasnitev dokumentacije, nazadnje dne 6. 6. 2013, ko sem bil v zvezi z istimi dejanji zaslišan na NPU v Ljubljani. Zato ocenjujem včerajšnjo hišno preiskavo in včerajšnje moje pridržanje za nepotrebno."

S policije pa so danes sporočili, da nadaljujejo z zbiranjem obvestil in pregledom zasežene dokumentacije.

Komentarjev 3
  • Šemefuky 19:31 14.junij 2013.

    Meni deluje pošten iz zaresovca je postal slsovec. Dobro bi, da v nedeljo po maši ponovijo preiskavo in ga vprašajo, če se je spomnil, če je dobil provizijo in kam jo je skril. Ma nek se sterajo v 3PM vsi ...prikaži več skupaj. Še 140 malončkov bomo odšteli in bo. Jih bo že PreVirant prihranil na javnih uslužbencih.

  • macko 18:21 14.junij 2013.

    večino poražitev je nastalo pred in po rotniku, cepci krimnalistični....

  • macko 18:20 14.junij 2013.

    večino poražitev je nastalo pred in po rotniku, cepci krimnalistični....