Slovenija
6 ogledov

Prihaja 3D-televizija

Japonski velikan bo model Bravia, svojo prvo 3D-televizijo, na trg lansiral do k Žurnal24 main
Si predstavljate, da bi svojo najljubšo nadaljevanko, risanko ali najnovejši film gledali v 3D-obliki kar iz domačega naslanjača? Sony napoveduje, da bo to mogoče že do konca leta 2010.

Tridimenzionalna televizija je številne razprave sprožila že na začetku letošnjega leta. Ko je britanska televizijska družba Sky potrdila, da bo prihodnje leto ponudila 3D-kanal, je večina hiš z imenitno elektroniko, med njimi tudi LG in Samsung, hitro dobila idejo o tridimenzionalni televiziji. Strokovnjaki napovedujejo, da bo to za elektroniko velik napredek.

3D TV do konca leta 2010
Japonski velikan Sony bo tehnologijo, ki je trenutno dosegljiva le v kinih, ljudem ponudil do konca leta 2010.

Trend tridimenzionalne slike izhaja iz uspeha tovrstnih kinematografov, kjer je v uporabi aktualna tehnologija, tako imenovana polarizacija. S pomočjo posebnih očal z različnimi barvnimi lečami deluje popolnoma preprosto. Leče ustvarijo 3D-sliko in tako dobijo gledalci občutek, da so del akcije na platnu pred njimi. Tak način naj bi uporabila večina podjetij, medtem ko Sony prisega na uporabo elektronskih očal, ki bi sinhronizirale sliko s 3D-zaslona.

Bravia za nekaj tisoč funtov
Sonyjev direktor sir Howard Stringer upa, da bodo tridimenzionalno sliko prenesli tudi na druge naprave. V mislih ima, da bi prenosni računalniki, igralne konzule, DVD-predvajalniki podprli 3D-vsebine in ljudem približali fantazijske vsebine, ki so jih filmi in igrice tega časa prepolni. "3D-tehnologija je očitno na poti, da postane hit," je prepirčan sir Howard

Tako naj bi do konca naslednjega leta na policah tovrstnih trgovin že stalo več kot 7000 digitalnih 3D-televizij, med njimi Sonyjev posodobljeni model Bravia. Koliko bo stal model Bravia pri Sonyju, sicer še niso navedli, najverjetneje pa bo cena narasla do nekaj tisoč funtov. Če gre verjeti proizvajalcu, bodo novi modeli televizorjev Hyundai stali okoli 3000 funtov.

Tehnologija vsekakor nima meja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.