Slovenija
72514 ogledov

Prihaja hladen zrak, se nam kmalu obeta sneg? Tu je odgovor

zima sneg Epa Kakšna bo zima 2023/24 v Sloveniji?
Vremensko dogajanje v prihodnjih dneh bo zelo pestro, tu je razlog, zakaj bo temu tako.

"Zelo zanimiv kontrast med vzhodnim in zahodnim delom Evrope v nedeljo oz. ponedeljek. Bitko z zimo bo namreč zahodna in deloma osrednja Evropa uspešno dobila, saj se bo iznad severa hladen zrak pomaknil precej proti vzhodu, kjer bodo zabeležili prve jesenske temperature pod ničlo, pa čeprav za kratek čas," so zapisali na Facebook strani portala Neurje.si.  

"Že na sosednjem Madžarskem (na vzhodu) lahko v ponedeljek zjutraj ponekod zabeležijo prvo slano v letošnji jeseni. V prihodnjem tednu se bo "afriški greben" le še okrepil, kot nakazujejo meteorološki modeli. Na zahodu bodo tako možni zopet novi temperaturni rekordi, medtem ko bo pri nas prijetno toplo, z jutranjo meglo po nižinah in dolinah," so opozorili vremenoslovci portala Neurje.si.

Kaj pa deževje in sneg?

"Ljubitelji zime nestrpno pričakujete prve snežinke, ki pa še en čas ne bodo na vidiku. Prvo resnejše poslabšanje se nakazuje od 16. oktobra naprej, ko nas bo dosegel hladnejši zrak. Tedaj bo nična izoterma precej nižje, tako da lahko visokogorje pobeli sneg. Čeprav je do tedaj precej daleč, se vseeno nakazujejo prvi močnejši "vdori" s severa, ki bodo temperature vrnili v normalo," so zaključili v petkovi napovedi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Pierre 19:47 07.oktober 2023.

    Temu ni tako.. pravilno je to je tako ali to ni tako!!! Pejte na tečaj slovenščine!!!

  • darefoks 11:16 07.oktober 2023.

    vedezevalke se za 1 dan v naprej ne znajo napovedat

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:58 07.oktober 2023.

    En pameten na pop TV je izjavil naj nabrusimo lopate???? Od kdaj se lopate brusijo????