Slovenija
31677 ogledov

Napovedujejo hladno fronto, takšne bodo temperature

Plaža A. Š.
Imamo čudovit in sončen konec tedna, kopalce vabi tudi toplo morje.

Letošnja jesen se je vsekakor zelo prikupila tistim, ki se radi kopate v morju. Dnevne temperature se na naši Obali dvigajo do 28 stopinj Celzija, temperatura morja vztraja pri 23 stopinjah. Zato ne čudi, da sončne plaže privabljajo kopalce tudi ta konec tedna. 

Po napovedi Agencije RS za okolje se bo nedelja pretežno jasna z jutranjo meglo po nižinah.

V nedeljo bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nižinah v notranjosti megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 22 do 24, na Primorskem do 27 °C. Arso

V ponedeljek in torek bo po njihovi napovedi sončno in toplo z jutranjo meglo po nižinah, v torek čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Tudi v torek se bodo najvišje temperature povzpele do 27 stopinj Celzija.

Vremenski preobrat

V sredo bo Alpe in severni Balkan prešla hladna fronta. "Za njo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka in vztrajalo predvidoma vsaj do nedelje," sporočajo obete. 

V sredo bo ob prehodu hladne fronte po Sloveniji nekaj dežja in to predvsem v severni polovici Slovenije: "Napoved količine padavin je še negotova." Od četrtka do nedelje kaže na sončno vreme z jutranjo meglo po nižinah. Popoldanske temperature bodo od 20 do 25 °C. Napoved za ponedeljek pa se še spreminja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:04 01.oktober 2023.

    So pa čez noč nastale visoke koprenaste oblačnosti,da preprečijo dostop sončnih žarkov,in bo posledično hladneje.Ne razumem pa,da je oblačnost na 9000 m,kjer vse zmrzne.

  • Avatar Lucipin
    Lucipin 21:19 30.september 2023.

    Hladna fronta.. a temperature pa od 20 do 25 C... dejte se mal bolši naslov izmislit žurnal.