Slovenija
44596 ogledov

Prihaja nov vročinski val, najhujši doslej

Vročina
1/3
Reuters
Začelo naj bi se konec tedna, potem pa bo vse bolj vroče.

"Četrti vročinski val bo kot kaže najbolj intenziven do zdaj. Zajel bo večji del Sredozemlja, Balkan in vzhodno Evropo. Temperature se bodo ponekod na Apeninskem polotoku in Balkanu dvignile do 40 stopinj Celzija, lokalno še za kakšno stopinjo preko te meje," pišejo na spletni strani neurje.si. 

"Vročinski val se bo pričel ta vikend in se naslednji teden postopno še stopnjeval. Najbolj vroče bo predvidoma v začetku druge polovice naslednjega tedna. Temperature pri nas se bodo predvidoma gibale med 33 in 37 °C, lahko tudi višje. Najvišje temperature pri nas bomo beležili v vzhodni polovici države (Dolenjska, Štajerska, Prekmurje)," še dodajajo na spletni strani, kjer bodo podrobnejše napovedi izdali proti koncu tedna. 

Vremenoslovci na agenciji za okolje o vročinskem valu še ne govorijo.  V obetih za pet do deset dni omenjajo le, da bodo temperature od sobote naprej spet okoli 30 stopinj. 

"V soboto bo prevladovalo sončno vreme, v noči na nedeljo pa se bo pooblačilo, verjetnost za padavine se bo prehodno povečala predvsem v severni polovici Slovenije. V ponedeljek in torek kaže na sončno vreme, v sredo pa kaže na več oblačnosti. Verjetnost za padavine, tudi nevihte, se v sredo poveča. V četrtek kaže spet na več sonca. Temperature bodo od sobote naprej spet okoli 30 stopinj Celzija," so zapisali na spletni strani. 

Danes bo sicer še nestanovitno in sveže, potem pa vse topleje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Onlytime 20:01 31.julij 2017.

    Kaj ste smešni! Vžgali se bomo. Te pa pravijo, da je v Baghdadu vroče. Kakšnem Baghdadu neki.? Tam je tudi vlaga v ozračju drugačna in visoke temperature ne pridejo tako do izraza. Slovenija ni zgrajena za takšno vročino. Naj nekdo ...prikaži večo ugasne kurjavo ali vsaj nastavi termostat na manj.

  • Avatar mike1968
    mike1968 07:04 27.julij 2017.

    Kdo je zdaj tu bolj verodostojen? Agencija ali neka spletna stran oziroma aplikacija?

  • Zvezdarc 23:42 26.julij 2017.

    Poletje in vročina so zakon. Sovražim zimo.