Slovenija
25110 ogledov

Prihaja nov vročinski val, nato velika ohladitev

Vročina
1/2
Konec tedna prihaja nad naše kraje in okolico območje visokega zračnega pritiska, od jugozahoda pa bo dotekal zelo topel oziroma vroč zrak iz severne Afrike, ki bo poskrbel za nov vročinski val.

Nad našimi kraji prevladujejo vetrovi jugozahodne smeri. Nad severno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka, nad južno pa šibko območje visokega zračnega pritiska. Hladna fronta je preko srednje in zahodne Evrope dosegla Alpe in bo danes zvečer in ponoči, predvsem pa jutri vplivala tudi na vreme pri nas. Medtem bo nad Alpami in severno od njih prej nestabilno s pogostimi padavinami, večinoma nevihtami.

Danes zjutraj in dopoldne bo delno jasno, občasno ponekod pretežno oblačno. Čez dan in popoldan bodo nastale posamezne plohe in nevihte, bolj verjetne v severni, zahodni in osrednji Sloveniji. Obstaja možnost nastanka močnejših neviht.

Najnižje jutranje temperature bodo med 16 in 20, ob morju okrog 22 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 25 in 30 stopinjami Celzija. Nevihte se lahko ponekod, predvsem v severovzhodni in vzhodni Sloveniji, zavlečejo tudi v noč na petek.

Vročina | Avtor: EPA EPA

Do petkovega jutra se bo povsod delno razjasnilo. Petek bo sončen, suh in poletno topel. V soboto bo pretežno jasno in zelo vroče, čez dan se bo živo srebro povzpelo do 35 stopinj Celzija. Podobno bo tudi v nedeljo. Sončno in vroče vreme z dnevnimi temperaturami do 35 stopinj Celzija se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek.

Sredi prihodnjega tedna pa prihaja ohladitev, temperature se bodo krepko spustile.

Komentarjev 11
  • Fulmmer 18:16 09.avgust 2019.

    Septembra bomo že kurili, tako kot lani, se pravi letos bodo celi trije meseci brez kurjenja.... Ampak važno da izračuni kažejo da bo letos najtoplejše leto....

  • fiston 18:49 08.avgust 2019.

    Bo verjetno zadnji letos. Lahko je še proti koncu avgusta, samo ne bi smel biti kot prej. Potem bo pa čas za to že mimo.

  • 1537a9d7678739ca80df4bd60c9c52856f6ba1bf 14:18 08.avgust 2019.

    nimam klime in nimam nikoli bolj toplo kot 25 stopinj, klima ni vse