Slovenija
39069 ogledov

Prihaja nova pošiljka snega, izdali opozorilo

sneg Saša Despot
Jutri nas bo dosegla hladna fronta.

Danes bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v vzhodni Sloveniji, v Prekmurju in delu Štajerske bo večinoma suho. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine, napovedujejo vremenoslovci ARSO. Predvsem v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah se bo zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, povečala nevarnost snežnih plazov in bo v naslednjih dneh velika, opozarjajo.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Tako se je danes zjutraj pred vasjo Soča (Občina Bovec) že sprožil obsežen snežni plaz, ki je zaprl regionalno cesto Bovec-Trenta. Po podatkih PU Nova Gorica je snežni plaz, pomešan s kamenjem in drevjem, zasul cesto v dolžini približno 50 metrov in je bil visok med 4 in 5 metri (okoli 2.000 kubičnih metrov snega). Cesta na tem območju je bila celo dopoldne popolnoma zaprta za ves promet, delavci cestnega podjetja pa so jo do zdaj že očistiti. 

Plaz pri vasi Soča | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica

Kakšno vreme nas čaka?

Popoldne pa bo na vzhodu dež prehodno ponehal, oblaki se bodo trgali, najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 °C.

Vreme 22. 1. 2021 | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si
Jutri pa nas bo dosegla hladna fronta, oblačno bo s padavinami. Meja sneženja se bo spuščala in bo po napovedih meteorologov v severni Sloveniji na okrog 500 metrov nadmorske višine. Temperature na Gorenjskem in Koroškem bodo od 0 do 4, drugod od 5 do 10 °C.

V nedeljo bo snežilo tudi po nižinah

V noči na nedeljo bodo padavine ponehale, a se bodo v nedeljo od juga znova okrepile in tudi po nižinah prešle v sneg. Tudi v ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem na jugu pa bo občasno rahlo snežilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.