Slovenija
10 ogledov

Prihaja OSX Leopard

Žurnal24 main
Čez dobrih 30 ur bo na svet pridrvel novi, težko pričakovani sistem za Applove računalnike, OSX Leopard.

Prihaja, boljši, lepši in seveda zmogljivejši operacijski sistem OSX za vse Applove računalnike. Novi sistem se imenuje Leopard. Ni samo seveda še privlačnejši od prejšnjih, v Leopardu je prek 300 novih stvari, ki naj bi pripomogle k še lažji uporabi in ustvarjalnosti. Naj naštejem nekaj od teh novih stvari. Quick Look je priročna zadevica, ki omogoča predvsem lahek in natančen pregled vseh dokumentov v že poznanem načinu Cover Flow. Omogoča tudi živ pregled nad vsemi vsebinami, kot so videi in prezentacije.


Druga zelo zanimiva in seveda zelo uporabna zadevščina je tako imenovani Time Machine. V principu gre za backup program, ki pa je tako sofisticiran in oblikovno tako lepo podkovan, da si boste želeli svoje podatke čim večkrat izgubiti, le da jih boste lahko s "časovno mašino" povrnili v prvotno stanje.


Nov oziroma posodobljen je tudi njihov program chat, imenovan iChat. Ne le da program omogoča predvsem lahko uporabo videkonferenc z različnimi efekti, kot so na primer X-ray, Pop Art, Glow, Twirl ... ampak  ima tudi možnost predvajanja prezentacij oziroma videa ali slik skupaj z lastno videosliko, omogoča pa tudi upravljanje z drugim računalnikom. To je bilo do sedaj možno samo z dodatnimi programi. Seveda pa ne smemo pozabiti na efekt Backdrop, ki omogoča, da za ozadje, ki ga uporabljamo za videokonferenco, določimo svoje slike ali videe.

S sistemom  Leopard je prišel tudi program Bootcamp. Ta omogoča tudi poganjanje operacijskega sistema Windows. V principu lahko na računalniku poganjamo dva sistema. Ta program bo prišel prav vsem privržencem igranja igric na Windowsih, kakršnih na sistemu OSX ni možno dobiti.


Vse to in še več nam ponuja novi OSX LEOPARD. Pri Applu obljubljajo več kot 300 novih stvari, ki jih ponuja sistem Leopard, in kot privrženec Applovih igračk in sistemov seveda komaj čakam, da začnem raziskovati in uporabljati to novo čudo programske tehnologije.


Če želite več informacij o novem sistemu, si jih lahko ogledate na njihovi uradni strani, kjer na vhodni strani odštevajo dni in minute do izdaje svojega novega otročička.

Več na: www.apple.com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.